Meclis’ten 'külliye' savunması

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yazışmalarda tercih ettiği 'Meclis Külliyesi' tanımlamasının resmi kullanım olmadığı açıklandı. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın göreve gelmesinin ardından TBMM yerleşkesi için Cumhurbaşkanlığı'nda olduğu gibi “külliye” ifadesi kullanılması tartışmalara neden oldu.

CHP milletvekillerinin tepkisine neden olan isimlendirme bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “TBMM’nin adı ne zaman Meclis Külliyesi olmuştur? Israrla 'külliye' diyerek neyi amaçlıyorsunuz? Külliye ne demektir?” diye sordu.

Bayraktutan’ın sorularına yanıt Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’dan geldi. Aydın, “TBMM bina, sosyal ve idari tesisleri ile eklentilerinin bulunduğu alana dair herhangi bir resmi isimlendirme söz konusu değildir” dedi.

MECLİS’TEN KÜLLİYE TANIMI

Meclis binası ve eklentilerinin bulunduğu alana dair 'kampüs', 'yerleşke' ve 'külliye' kelimelerinin zaman zaman birbirlerinin yerine kullanıldığını söyleyen Aydın bu kelimelerin tanımlarını da şöyle ifade etti: “Çeşitli sözlüklerde, eş anlamlı kampüs ve yerleşke kelimeleri bir üniversitenin genellikle kent dışında derslik, öğrenci yurdu gibi her türlü yapı ve etkinlik alanlarıyla toplu biçimde bulunduğu yer” şeklinde, külliye ise “bütünlük, umumilik ve çokluk” şeklinde tanımlanmıştır.”

Etiketler TBMM meclis külliye