CHP'den Burhan Kuzu'lu hükümet göndermesi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yeni kabineyi değerlendirdi. Altay, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na getirilen Osman Aşkın Bak için de “Osman otur yerine” diye diye Bakanlık koltuğuna oturttuk” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında yeni kabine ile ilgili sorular üzerine bir değerlendirme yaptı. Kabinenin bir önemi kalmadığı için kabinedeki isimlerin değişmesinin de bir kıymeti olmadığını söyleyen Altay, “Adam, ‘Adım mülayim sert olsa ne yazar” demiş.” Kabine de öyle bir şey” dedi.

'KUZU'NUN ADALET ARAYIŞI'

Altay’a göre yeni kabinenin öne çıkan birinci özelliği, Meclis Genel Kurulu’nda sataşmadan çok taciz yapan bir milletvekilinin ödüllendirilmesi, ikincisi de Burhan Kuzu’nun adalet arayışı noktasına gelmiş olması. Altay, “Sayın Burhan Kuzu’nun siyasi durumunu yeniden değerlendireceğini öngörmekteyim. Kabine revizyonu ile ilgili geniş bir değerlendirme yapmak Sayın Burhan Kuzu’ya yakışır” diye düşünüyorum” dedi. Engin Altay, Gençlik ve Spor Bakanı olan Osman Aşkın Bak için de “Osman otur yerine” diye diye Bakanlık koltuğuna oturttuk” değerlendirmesi yaptı.

'MECLİS'E 20 TEMMUZ TATİLİ'

İstinaf Mahkemeleri ile tasarıyı kanunlaştıran Genel Kurul’un bugün “aç-kapa” yapması bekleniyor. OHAL’in 1. yıl dönümü olan 20 Temmuz’da Meclis’in çalıştırılmamasını değerlendiren Altay, “Muhtemelen bizim 20 Temmuz darbesiyle ilgili vereceğimiz refleks bunları endişeye sevk etmiş olabilir” dedi. Normalde Meclis’in bir çalışmama kararı olmadığını söyleyen Altay, “Biz Meclis açılışında olacağız ama Divan oluşmaz veya çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle Meclis’in kapanması öngörülüyor” dedi.