Adalet Yürüyüşü'nün 10. günü tamamlandı

CHP'nin Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü 10. gününde. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na bugün avukatlar eşlik etti. Kılıçdaroğlu'na yoldan geçen araçlardan da destek geldi. Bolu sınırına ulaşılmasıyla yürüyüşün 10. günü sona erdi.

Google Haberlere Abone ol

BOLU - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü 10. güne girdi. Kılıçdaroğlu, Bolu yakınlarında bulunan Köroğlu Dinlenme Tesislerinde, yola çıkmadan önce kısa bir açıklama yaptı. Bayramı kutlayan Kılıçdaroğlu, "Adalet Yürüyüşü bayrama daha büyük anlam biçiyor. Gerginliklerden kurtulacağımız bir Türkiye diliyorum" dedi.

Mısır'daki siyasi idamlara değinen Kılıçdaroğlu, bundan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Siyasi idamlar topluma fayda getirmez. Türkiye bunun acısını çok çekti. Bunun topluma fayda getirmeyeceğini görmek istiyorsanız dönün Türkiye tarihine bakın" dedi.

AVUKATLAR CÜBBELERİYLE YÜRÜYÜŞTELER

kemal1 .

Yürüyüşün bugünkü ayağına İstanbul ve Ankara Barosu'ndan avukatlar cüppeleriyle katıldı. Yürüyüşün 10. Gününde yaklaşık 20 km yol katedilmesi bekleniyor. Geleneksel kıyafetleriyle Tokat Derneği'nden gelen kadınlar da yürüyüşe katıldı.

Kılıçdaroğlu yoldan geçenlerce alkışlanırken, bir araçtan kendisine yapılan bozkurt işaretine kendisi de aynı şekilde yanıt verdi.

'ADALET TALEBİNİ KİRLETMENİZE İZİN VERMEYECEĞİZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Yürüyüşü'nün 10. gün 2. etabı başlamadan önce iktidar kanadından yapılan açıklamaları değerlendirdi. Bayramı kutlayan ve bayramın adalet getirmesi dileğinde bulunan Tezcan şunları söyledi: "Yürüyüşten rahatsız olanlar kriminalize etmeye çalışıyor. Adında 'adalet' olan siyasi partinin adalet arayışından rahatsızlığını anlamak güç. Yürüyüşü FETÖ ile irtibatlandırma çabası var. Bu yafta bu yürüyüşe yapışmaz. Menzilimizde adalet var. Erdoğan 'aynı menzile farklı yollardan giden iki yoldaşız' diyerek bunlarla birlikte yürüdüğünü söyledi. Sizin yolunuz Pensilvanya'ya gider, bizim yolumuz gitmez. Bizim yolumuzu kirletmeye, iftira atmaya kalkmayın. Adalet talebinde mazlum halkın talebidir kirletmenize müsaade etmeyeceğiz."

Akıncı Üssü'nde yakalandıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz ile Başbakanlık Müşaviri Ali İhsan Sarıkoca arasındaki görüşmeye de dikkat çeken Tezcan şöyle devam etti: "Adil Öksüz'ün FETÖ imamı olduğu bilinerek bu görüşme yapılıyor ve buna rağmen serbest bırakılıyor. Ama biz 'kontrollü darbe' dediğimizde nasırlarına basılmış gibi bağırıyorlar. Ortaya çıkan ifadeler size ithaf olunur. Başbakanlık müşaviri Cumhurbaşkanına 'bir kişi aracılığıyla ilettiğini' söylüyor. Kontrollü darbenin kara kutusu Adil Öksüz ile müşavir neden görüşmüştür? Bunlar kirli ilişkilerdir. Bunları yapanlar adalet yürüyüşünü kirletmeye kalkmasın."

YURU .

Adalet Yürüyüşü verilen molanın ardından saat 15.30'da yeniden başladı. Yürüyüşün bu bölümüne Cumhuriyet gazetesinin tutuklu yazarlarının yakınları katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da yürüyüşte.

adalet-yuruyusu-bolu

10 GÜNDE 185 KİLOMETRE KAT EDİLDİ

Adalet Yürüyüşü'nün 10. günü tamamlandı. Bolu sınırlarına giren yürüyüşçüleri konaklama noktasında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinden oluşan eko şov grubu karşıladı.

Bolu kamyon ve TIR parkındaki konaklama yarın 12.00'ye kadar sürecek. CHP lideri Kılıçdaroğlu bayram namazını konaklama noktasına yakın Karacaağaç mahallesi caminde kılacak. CHP lideri 1.5 kilometre uzaklıktaki camiye de yürüyerek gidecek. Öğleden sonra yola çıkacak yürüyüşçüler 11. günde 11 kilometre yol katedecekler.

Adalet Yürüyüşü'nde 10 günün sonunda 185 kilometre geride kaldı. (DUVAR)

'Bozkurt'un siyasetle imtihanı!'Bozkurt'un siyasetle imtihanı!

Tokatlı kadınlar 'Adalet Yürüyüşü'nde Tokatlı kadınlar 'Adalet Yürüyüşü'nde