'İncelenmedik hakim ve savcı kalmadı'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcılara Twitter uyarısında bulundu: "Sosyal medya denen canavarı kullanmayın!" Bozdağ ayrıca "Şu anda incelenmedik hakim ve savcı (FETÖ) kalmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni atanan hakim ve savcıların kura töreni Beştepe'de yapıldı. Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcıların sosyal medya kullanımlarına dikkat çekerek, "Sosyal medyada çalakalem her konuda yazıp siyasal tartışmalarda taraf olmak size güç katmaz.. Milletin sizden beklentileri var" dedi. Hakim ve savcıları bu konuda uyardığını belirten Bozdağ, "Sosyal medya denen canavarı kullanmayın" diye konuştu.

Bozdağ özetle şunları söyledi:

GÜVENİ ZEDELEMEYİN: Ben kendim 7/24 söven birisinin önüne dosyamın gitmesini istemem. Bakıyorsunuz durmadan çakıyor. Sosyal medya denen yolu, yöntemi lütfen dikkatle kullanın ve siyasal şeylerin içerisinde sosyal medya üzerinden girmeyin. Adaleti korumak için girmeyin. Milletin yargıya, yargı görevi yapanlara olan güveninin zedelememek için girmeyin. Maalesef çok da büyük yanlış anlaşılmalara yol açıyor.

ÖNCE YARGI MÜCADELE BAŞLATTI: Darbecilerin yayınladıkları belgeler üzerine darbeye karşı hukuk yolu ile en büyük darbe vurulmuştur. FETÖ ile mücadeleye ilk başlayan yer Türk yargısı oldu. Türk yargısı içerisinde 4 bini aşkın FETÖ ile irtibatı nedeniyle meslekten uzaklaştırılan hakim ve savcı var. Şu anda incelenmedik hakim ve savcı kalmadı. FETÖ her türlü haksızlığı, yalanı, iftirayı Allah rızasını umarak yapan bir terör örgüttü.

HERKES KILICI ELİNE ALMIŞ: Şimdi FETÖ hakkında ağzını açıp konuşan bir sürü insan görüyorsunuz; medyada, siyasette, her yerde. Marifet, bugün konuşmak değil; marifet, 17 Aralık'ta adam gibi durup, adam gibi konuşmaktı. O gün, konuşan var mıydı? Şimdi herkes kılıcı eline almış, 'Şu FETÖ'cü, bu FETÖ'cü' diye kesmeye bakıyor. 'FETÖ'cü' diye kesmeye kalktıkları, 17-25 Aralık'ta ve sonrasında FETÖ'cülere karşı en önde mücadele eden insanlar.

(HABER MERKEZİ)