'Kılıçdaroğlu'na bağırdı, koltuğuna gömüldü kaldı'

TOBB Genel Kurulu'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olarak “Sen bırak onu, Yassıada’yı anlat...” diye bağıran delegenin karşılaştığı tepkiyi Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TOBB'un bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği 'iki aşamalı genel kurul'unu izleyen Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir tepkiyi ve peşinden yaşananları anlattı.

TOBB genel kurullarının "Anadolu’nun nabzını ölçmek için siyasiler açısından iyi bir zemin" ve "Toplumun turnusol kâğıdı" olduğunu söyleyen Sarıkaya, "Anadolu’nun her bölgesinden ve orta gelir kesiminden oldukları için de her sınıfın nabzını olduğu gibi yansıtır. Bütün bunlardan dolayı da Anadolu’nun siyasi nabzını tutar, ona göre tavır geliştirir" diyerek hem Başbakan Binali Yıldırım'ın hem de Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarında her "Atatürk" demelerinin ardından alkış koptuğunu belirtti.

Sarıkaya, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında yaşanan olayı ise şöyle anlattı:

"İlk gün kürsüye TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan sonra Başbakan Yıldırım çıktı.

Delege sakince dinledi, esnaf ve sanatkâra verilen krediler ile FETÖ’nün siyasi ayağına da dokunacaklarına ilişkin sözlerini alkışladı.

Ardından CHP Lideri kürsüye geldi...

Geçmiş yılların aksine delegenin üçte ikisi salonda kaldı.

Oysa geçmiş kongrelerde delegeler merkez sağ kökenden oldukları için yarısına yakını boşaltırdı.

Kılıçdaroğlu konuşmasına başlamıştı ki bir delege, “Sen bırak onu, Yassıada’yı anlat...” diye bağırdı.

O dakika salon ayaklandı, delegelerin tamamına yakını tepkisini gösterirken, bazıları da sert sözlerle üzerine yürüdü.

Bağıran kişi neye uğradığını şaşırdı, kilolu cüssesi koltuğun içine gömüldü ve Kılıçdaroğlu’nun konuşması bitene kadar da öylece kaldı.

CHP Lideri’nin konuşmasında da alkışlanan bölümlerin ağırlıklı kesimini, FETÖ soruşturmalarının adil yürütülmediği, siyasi ayağına dokunulmadığı; demokratikleşmenin bir an önce hayata geçirilmesi; ekonominin iddia edildiği gibi iyi olmadığı; AB ile ilgili tüm kanunlara sonuna kadar sorgusuz destek vermeye hazır olduklarına dönük cümleler oluşturdu.

Bir de Yıldırım, Kılıçdaroğlu ve Hisarcıklıoğlu ne zaman “Atatürk” dediyse salonda alkış koptu...

MUHARREM SARIKAYA'NIN YAZISININ TAMAMI