Kılıçdaroğlu ve Baykal'dan referandum görüşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'la bir araya geldi. Görüşmede referandum sonuçları değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP, 16 Nisan anayasa değişiklik referandumunun sonuçlarını değerlendiriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün, CHP Antalya Milletvekili ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bir araya geldi.

Gerçek Gündem'in haberine göre, görüşmede "olağanüstü kurultay" konusu gündeme gelmedi. Bu konuda herhangi bir değerlendirme yapmazken, Kılıçdaroğlu'nın olağan kurultay sürecinin bir süre sonra başlatılacağı bilgisini paylaştığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, "hayır" kampanyasında etkin çalışma yürüttüğü için Deniz Baykal'a, "Koşturduk, çabaladık, hep birlikte elimizden geleni yaptık. Siz de çok çaba gösterdiniz, yoruldunuz. Emek verdiniz, çok teşekkür ediyorum" dedi.

'YSK SINIFTA KALDI'

YSK'nin mühürsüz pusula ve zarfları geçerli sayması konusu değerlendiren Kılıçdaroğlu ve Baykal, bu konuda bundan sonra izlenecek strateji ve atılacak adımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Bu çerçevede Kılıçdaroğlu'nun Baykal'a, "Maalesef tam hukuksuzluk yaşandı, YSK başta başkanı olmak üzere kurul olarak sınıfta kaldı" görüşünü aktardığı öğrenildi.

'TÜRKİYE İTİBAR KAYBEDİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun, AKPM'nin (Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi), Türkiye'yi 13 yıl sonra yeniden siyasi denetime alınması kararını hatırlatarak, "Bu tür durumlar devam edecek gibi görünüyor. Türkiye dışarıda itibar kaybetmeye devam ediyor" şeklinde konuştuğu belirtildi.

'HARİTA DEĞİŞMEYE BAŞLADI'

Kılıçdaroğlu-Baykal görüşmesinde büyükşehirlerde "hayır" sonucunun çıkması da ele alındı. Baykal'ın, Ankara ve İstanbul'un yanı sıra, Antalya ve Adana gibi büyük kentlerin sonuçlarına da dikkati çektiği ve "Harita değişmeye başladı. Bu çok önemli ve olumlu bir gelişme. Bunun üzerine yeni bir siyaset ve vizyon oturtulabilir. Bu önemli sonuçları iyi irdeleyerek 2019'a hazırlanmak gerekir" dediği kaydedildi.