Abdullah Gül'ün adı neden geçiyor?

Abdullah Gül'ün siyasete dönüşü tartışmalarına katılan Deniz Zeyrek, "En son ne zaman 'Gül AK Parti’ye dönsün, hasret bitsin' çağrıları duydunuz?" diye sordu. Zeyrek'e göre, iddiaların kaynağında Gül'ün "hayır blokunun güçlü adaylığını" doğmadan bitirme çabası var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü partiye davet etmesinin ardından daha çok konuşulmaya başlanan 'siyasete döneceği' iddiaları tartışılmaya devam ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek de bugün yayınlanan yazısında konu hakkında 'tahmin ya da yorum'larını değil 'bildiklerini' yazdığını vurgulayarak Gül'ün siyasete dair ne projesi ne ekibi ne de olmadığını AK Parti içinde de bu yönde bir çağrı bulunmadığını belirtti.

Hükümete yakın medyada Abdullah Gül aranıyor!Hükümete yakın medyada Abdullah Gül aranıyor!

"Gül, Ayazağa’daki makamında her gün farklı kesimlerden siyasetçilerle, bürokratlarla, gazetecilerle görüşüp sohbet ediyor ve bu görüşmelerde düşüncelerini, yol haritasını sansürsüzce paylaşıyor" diyen Zeyrek, Ali Babacan, Beşir Atalay, Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Şükrü Karatepe gibi isimlerin iktidar ekibine dahil olmasında Gül’ün tercihi olmalarının belirleyici olduğunu hatırlattı.

'GÜL'E DİRENCİ UNUTMAYIN'

Zeyrek, "Peki, başta biraz önce saydığım isimler olmak üzere, siyasette ve asker/sivil bürokraside ve yargıda Gül’ün desteği ile kariyer yapan isimleri Gül’ün ekibi diye nitelemek mümkün mü?

Gül ‘Hadi’ dediğinde yanında o isimleri bulabilir mi? Gül’e yakın siyasetçiler, bugünkü pasif konumlarına rağmen böyle bir çağrıya kulak verirler mi sizce? Ya da artık Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a en yakın isimlere dönüşen asker/sivil bürokratlar, Gül’ün böyle bir adımına sıcak bakarlar mı? Bu gerçeklere bir de Gül Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldığından beri kendisine yönelik AK Parti’de ortaya çıkan direnci ekleyin. En son ne zaman 'Gül AK Parti’ye dönsün, hasret bitsin' çağrıları duydunuz?" diye sordu.

Gül, AKPM kararını değerlendirdi: Demokratik reform süreci başlatılmalıGül, AKPM kararını değerlendirdi: Demokratik reform süreci başlatılmalı

Deniz Zeyrek 'bu gerçeklere rağmen' AK Parti çevresinde Gül’le ilgili senaryoların dillendirilmesini ise "16 Nisan referandumunda ortaya çıkan ‘hayır’ blokunun Cumhurbaşkanlığı seçiminde dişli bir rakip olabileceği endişesinden kaynaklanıyor olabileceğine" işaret ederek, "doğmadan bitirilmeye çalışılıyor" yorumunu yaptı.

DENİZ ZEYREK'İN YAZISI

'Abdullah Gül aday olacak, Meral Akşener parti kuracak''Abdullah Gül aday olacak, Meral Akşener parti kuracak'