HDP: Çözüm komşularla savaş değil

TSK'nın Irak ve Suriye'deki bombardımanlarına tepki gösteren HDP: Çözüm savaşmakta değil, konuşmakta, demokratik siyaseti korumakta ve geliştirmededir. Bu saldırganlık kabul edilemez, kimseye fayda da sağlamaz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'den yapılan açıklamada Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye yönelik bombardımanlarına tepki gösterildi. "Savaş uçakları son 2 gündür ardı ardına Irak ve Suriye’nin kuzeyine yönelik bombardımanı sürdürüyor. Şengal’e ve Suriye Kürdistanı’nın çeşitli bölgelerine yönelik bu saldırılar orada yaşayan başta Kürt halkı olmak üzere farklı halklara ve inançlara yöneliktir" denilen açıklamada çözümün "komşularla savaş" olmadığı ifade edildi.

"Komşularıyla kavgalı ve çatışmalı hale gelmesi Türkiye halklarının çıkarına değildir. Bölgede yaşanan sorunlar demokratik siyaset zemininde, diyalog ve barışla çözülmelidir; savaş, çatışma ve karmaşa yaratarak değil" denilen HDP MYK açıklamasında, "Bir kez daha çağrı yapıyoruz: Şengal ve Rojava’nın çeşitli bölgelerine yönelik saldırıları durdurun. O bölgelerde yaşayanlar düşmanımız değil kardeşimizdir. O bölgeleri 3 yıldır halklar ve inançlar için bir cehenneme çevirmiş olan IŞİD barbarlığına karşı mücadele edenleri, direnenleri hedef almayın. Uluslararası demokratik kurumlara çağrı yapıyoruz: Bu saldırganlığa karşı sessiz kalmayın, durdurulması için tutum alın" denildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP Irak TSK Şengal