Trump'tan Erdoğan'a: Önemli işler yapacağız

ABD Başkanı Trump'ın referandum için dün arayarak tebrik ettiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber yapacağımız birçok önemli iş var" dediği belirtildi. Trump'ın referandum sürecini de yakından takip ettiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Suriye'de gerçekleştirilen hava saldırılarına Türkiye'nin desteği için teşekkür ettiği bildirildi. Trump'ın, "Rejimin saldırılarına daha fazla sessiz kalamayız" dediği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 16 Nisan referandumuyla ilgili tebrik etmek için aradığını söyledi. Erdoğan'ın iyi bir kampanya yürüttüğünü ve birçok ile gittiğini ifade eden Trump, kampanya  sürecini bizzat yakinen takip ettiğini dile getirdi. Trump, "Dostluğumuzu önemsiyorum, beraber yapacağımız birçok önemli iş var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de konvansiyonel silahlarla çok daha fazla insanın öldürüldüğünü hatırlatması üzerine ise Trump'ın özellikle varil bombaları konusunu dile getirdiği bildirildi. ABD Başkanı Trump, ayrıca Suriye, Irak ve PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile yakın işbirliği içerisinde olacağını söyledi.

(DHA)