HDP operasyonunda laboratuvar Yüksekdağ!

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, önce milletvekilliği ardından parti üyeliği düşürülen Figen Yüksekdağ'ın yaşadığı süreç için, "Yüksekdağ'a uygulanan yöntem darbe operasyonunun laboratuvarıdır" dedi. Sancar, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasını da değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Sancar’ın gündeminde önce milletvekilliği, ardından parti üyeliği düşürülen HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ vardı.

Yaşananları “Siyasi operasyon” olarak nitelendiren Sancar, “iktidarın hukuksuz davranması bizim hukuk mücadelesi yürütmemize engel değildir” dedi, yapılan işlemleri İdare Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e götürdüklerini anlattı. Figen Yüksekdağ ile ilgili kararların yaşanan hukuksuzlukların toplamını gösteren önemli ve özel olarak seçilmiş bir örnek olduğunu söyleyen Sancar, “Yüksekdağ’ın durumu HDP’ye karşı operasyonun laboratuvarı olarak kullanılıyor” dedi.

Yüksekdağ için izlenen yolu partinin tümüne karşı şantaj olarak nitelendiren Sancar, “Parti felç olacak diye beklediler. Ama biz demokratik siyaset mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

AYM SİYASİ BASKI ALTINDA

Tutuklu milletvekillerinin başvurusunu gündeme almayan Anayasa Mahkemesi’nin tutumunu eleştiren Sancar, “Neden yapmadığını biliyoruz. Üzerinde siyasi baskı var. Açıkçası Anayasa Mahkemesi korkuyor. Ama bu korku ile hukuksuz tutumu sürdürerek kendi içtihatlarını, kendi tarihini reddediyor. Kendilerine biçilen iktidarın keyfiliklerini engelleme misyonuna da aykırı davranıyorlar” dedi.

Sancar, referandumda “Hayır” demenin HDP’yi tümüyle tasfiye amaçlı siyasi operasyonlara karşı, bu hukuksuz düzene karşı da “Hayır” demek olduğunu söyledi. Sancar, “Yüksekdağ’ın durumu Anayasa değişikliği ile kurulmak istenen sistemin ruhunu da ortaya koyuyor” dedi.

HALKBANK YÖNETİCİSİNİN TUTUKLANMASI

Sancar, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın ABD’de tutuklanmasını da değerlendirdi. “Bu tutuklamanın 17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları ile ilgisi bulunduğu açıktır” diyen Sancar şunları söyledi:

“17-25 Aralık yolsuzluk iddiaları ciddidir ve bugüne kadar ki en ağır yolsuzluk iddialarıdır. Biz bu iddiaların hukuk çerçevesinde aydınlatılmasını sağlayacak yolları bulmazsak bunun başka sonuçları olacaktır. Türkiye’de hukuk işletilmeyince tüm dünya buna seyirci kalacak diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Belki Türkiye’de hukuku ortadan kaldırabilirsiniz ama bu kadar büyük yolsuzluk iddialarını gündeme başka ülkelerde gelmesini engelleyemezsiniz. Hükümetin ikna edici, doyurucu, objektif bilgi sunması gerekiyor” dedi. (DUVAR)