CHP'li Bülent Tezcan: 'Evetçiyim' diyenlerin yüzde 3'ü hayırcı

CHP'li Tezcan ellerine ulaşan tüm anketlerde 'hayır' oylarının yüzde 55'in üzerinde olduğunu açıkladı. Tezcan, evet oyu vereceğini söyleyenlerin içinde de yüzde 3'lük hayırcı kesim olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandum çalışmalarında bulunduğu İzmir'de, 'hayır' oyu vereceklerini açıklayan tüm siyasi parti ve derneklerin masalarının bulunduğu Demokrasi Evi'ni ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Tezcan,  Türkiye'nin hemen her yerinde özellikle de Orta Anadolu'da çok olumlu mesajlar aldıklarını söyledi. Bülent Tezcan, ellerine ulaşan anketlerde 'hayır' oylarının yüzde 55 seviyesinde olduğunu kaydetti. Tezcan, 'evet' oyu vereceklerini açıklayanlar arasında da yüzde 3 oranında gizli bir desteklerinin bulunduğunu ifade etti.

'PARLAMENTER SİSTEMİN DÜZELTİLMEYE İHTİYACI VAR'

CHP'nin Seçim İşlerinden Sorumlu genel başkan Yardımcısı olan Bülent Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin her yerini geziyoruz. Bir siyasi parti referandumu değil, seçim değil iktidarı değiştirmeye yönelik seçim değil. Daha güçlü bir demokrasiyi mi yakalayacağız? Yoksa elimizdekini de kaybettiğimiz, bilinmez bir yola mı gireceğiz? Bunu oyluyoruz. Parlamenter sistemin iyi çalışmadığını, düzeltilmeye ihtiyacı olduğunu biz de biliyoruz. Vatandaşın kendisini siyasette hakkıyla temsil ettiği bir ülke istiyoruz. Bu anayasa tercihi Türkiye'yi daha büyük bir kıskaca sokma teklifi. Ülkeyi bilinmez, içinden çıkılmaz maceraya sürüklemek istiyorlar. Osmanlı padişahlarında bile olmayan yetkiler, 2017 yılında bir kişiye verilmeye çalışılıyor. Biz o bir kişiyle ilgili değiliz. İnsanlar fanidir. Bu kadar yetki bir kişiye teslim edilmez." (İZMİR/DHA)