'Ülkücüyüm diyen evet demeli'

MHP lideri Bahçeli, ülkücüleri 'Evet' demeye çağırdı. "Kılıçdaroğlu'nun dili dolanacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yeni dönemde çatışma olmayacak. Rejim ve sistem krize dönüşmeyecek. 'Hayır' diyecek kardeşlerim iyi düşünsün kararlarını gözden geçirsin. 'Ben ülkücüyüm' diyen 16 Nisan'da 'Evet' demelidir. 'Ben milliyetçiyim' diyen, 'Bayrak benim' diyen her kardeşim 'Evet' kararında olmalıdır" dedi.

Referandum mitingi için Erzurum'a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, havalimanında Ak Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen tarafından karşılandı. Bahçeli, daha sonra mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na geçti. Bahçeli, burada kendisini dinlemek üzere toplanan yaklaşık 20 bin kişiye konuştu. Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

"Türkiye'nin kurtuluşu için yeni bir seferberlik ve mücadele ruhu tecelli etmelidir. Kötü giden talihe 'dur' demenin zamanı gelmiştir. Türkiye şu anda çok vahşi tehdit kuşağındadır. Mihraklar kuyumuzu kazmak, hançeri saplamak için sıradadır. Başımızı kaldırıp etrafımıza bakarsak hainleri göreceğiz. Sesimizi yükseltip tepkimizi gösterirsek kaçtıklarını göreceğiz. İrademizi ihya edip, direnişi güçlendirirsek Türkiye düşmanlarının tırstıklarına, sindiklerine tanık olacağız. Dün Ermeni çeteleri ne yaptıysa bugün terör örgütleri ve arkasında duran emperyal acımasızlık aynısını yapmaktadır. Rusya'ya bakınız YPG, PYD ile nasıl bir ilişki içinde olduğunu görünüz."

Konuşmasında Rusya'yı da eleştiren Bahçeli, "Bu nasıl bir kumpas, nasıl bir tezgahtır? Rusya bir yanda dostluk mesajları verirken, diğer yanda meyve- sebze ambargosunu kaldırmaktan kaçınmakta, PKK, PYD, YPG ile aynı hizada durmaktadır. Putin yönetimi kimi kandırmaktadır?" diye sordu.

'KILIÇDAROĞLU'NUN DİLİ DOLANACAK'

Cumhurbaşkanı yetkilerine yeni düzenleme getirdiklerini, yürütme ve yasama arasında kalın duvarlar ördüklerini anlatan Devlet Bahçeli, muhalefetin bunu sulandırdığını ve sabote ettiğini ileri sürdü. Bahçeli'nin "Kılıçdaroğlu'nu ve hayırsız havarileri Cumhurbaşkanlığı sistemini karalayıp, reformu hazmedemiyor, kabullenemiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar yıldırım yemişe dönecekler. İftiralarını Erzurum elinin tersiyle itecek, itmekle kalmayıp başlarını öne eğecektir. Dadaşlar buna var mı? Müfterilerin yüzünü kızartmaya hazır mısınız Türkiye'nin bekası için milli birlik ve beraberlik için?" diye sorması üzerine kalabalıktan "Evet" sesi yükseldi. Bunun üzerine Bahçeli, "Kılıçdaroğlu bu evetleri duyunca ya saklanacak ya da dili dolanıp yaptığı gaflarla kendisini güldürmeye devam edecek" diye konuştu.

(DHA)