MHP'li muhalifler farklı sloganlarla 'hayır' yürüyüşüne çıkıyor

Referandumda hayır için yola çıkan MHP'li muhaliflerin programı belli oldu. 4 genel başkan adayı 81 ili paylaştı. MHP'li hayırcılar, farklı sloganlarla yollara çıkma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi öngören anayasa değişikliği referandumu için kampanya çalışmaları Mart ayı başıyla hareket kazanacak. 18 Şubat'ta “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” buluşmasıyla referandum kampanyasının startını veren MHP'li muhaliflerin programı belli oldu.

'80 MİLYON KERE HAYIR'

Referandum sürecinde yeniden bir araya gelen 4 genel başkan adayı 81 ili paylaştı. “80 Milyon Kere Hayır” sloganıyla yola çıkan eski Meclis Başkanvekili Meral Akşener 15 ile gidecek. Akşener 5 Şubat Pazar günü Muğla'da, 11 Şubat Cumartesi Eskişehir'de, 12 Şubat Pazar günü Kütahya'da olacak.

'HAYIRLI ANADOLU YÜRÜYÜŞÜ'

“Edirne'den Iğdır'a Hayırlı Anadolu Yürüyüşü”ne çıkan Sinan Oğan 18 il için programını tamamladı. Türkiye'nin en batısı Edirne'den yola çıkacak olan Oğan, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa, Antalya, Burdur, Isparta, Ankara, Yozgat, Eskişehir, Osmaniye, Hatay, Samsun, Artvin, Ardahan ve Kars'a gittikten sonra programını Iğdır ile tamamlayacak. Oğan belirlenen bu iller dışında başka illere de gitmeye çalışacak.

'NİYET HAYIR AKIBET HAYIR'

“Niyet Hayır Akıbet Hayır” sloganıyla çalışmalarını sürdüren eski Bakan Koray Aydın, 3 Mart Cuma günü Konya'da olacak. Aydın, 11 Mart Cumartesi günü Kırıkkale'de, 18 Mart Cumartesi günü de Giresun'da çeşitli etkinliklere katılacak.

'YÜZDE 50 DEĞİL, YÜZDE 100 TÜRKİYE'

Referandum çalışmalarını Gaziantep'te sürdüren Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ 17 il ziyareti için programını oluşturdu ama kampanya bitene kadar 25 ili ziyaret etmeyi planlıyor. “Yüzde 50 değil yüzde 100 Türkiye” sloganıyla kampanya yürüten Özdağ 1 Mart'ta Adıyaman, 2 Mart'ta Şanlıurfa, 3 Mart'ta Kahramanmaraş, 4 Mart Cumartesi İstanbul, 5 Mart Pazar günü Adana'da olacak.

'PARTİ DEĞİL ÜLKENİN GELECEĞİ MESELESİ'

MHP'de genel başkan adaylarının yanı sıra bazı milletvekilleri ve akademisyenler de referandum boyunca il ziyaretleri yaparak çeşitli konferans ve panellere katılacak. MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Atilla Kaya da ayrı olarak çalışma yürütecek.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, illerin yanı sıra çok sayıda ilçeye de gideceklerini söyledi. Bu çalışmanın parti içi muhalefetle ilgisi olmadığını söyleyen Halaçoğlu, “Genel başkan adaylarının çalışması da bizim çalışmamız da tamamı Türkiye'nin geleceği için önemli olan anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmalar” dedi.