MHP'li hayırcılar Ankara'da toplandı

MHP'li muhaliflerin oluşturduğu 'Hayır Platformu', Ankara Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplantı düzenliyor. Salona 'Tek Adama Hayır', 'Ülkem için Ülküm için Hayır' sloganlarının yer aldığı afişler asıldı. Toplantıya 15 dakika kala elektriklerin gitmesi tepki çekti. Toplantı daha sonra devam ederken sağ partilerin genel başkanları da salona geldi. Okunan ortak açıklamada, "Niyet hayır, akıbet hayır" sloganı kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP genel başkan adaylarının katılımı ile bugün saat 13.00'te başlayacak toplantı için Türkiye genelinden muhalif MHP'liler sabah erken saatlerden itibaren Ankara'ya geldi. Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşen buluşmada salona, "Ülkem ülküm için hayır","Tek adama hayır", "Niyet hayır akıbet hayır" pankartları asıldı. Salonda sadece Türk bayrakları açıldı. Yoğun katılım dolayısıyla çok sayıda vatandaş salon dışında kaldı. Vatandaşlar bahçeye kurulan sinevizyon aracılığıyla salondaki programı takip etti. Ancak tam programın başlamasına 15 dakika kala elektrik kesildi. Çok kısa süren kesinti salonda tepkiyle karşılandı. "Ülkücü hareket engellenemez" sloganı atıldı.

Yenimahalle Belediyesi'ne ait 1600 kişilik Nazım Hikmet Kültür Merkezi dolarken, salonda Mustafa Kemal Atatürk ile MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in fotoğraflarının yer aldığı afiş dikkat çekti.

SAĞ PARTİ GENEL BAŞKANLARI DA KATILDI

Genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan salona birlikte girdi. Eski bakan Sadi Somuncuoğlu, MHP milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, İsmail Ok da buluşmaya katılan isimler arasındaydı. MHP eski Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Demokrat Parti Genel Başkanı Muhammet Kelleci, Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, HEPAR Genel Başkanı Yücel Savaş, eski devlet bakanı Gürcan Dağdaş, bayındırlık ve iskan eski bakanı Abdülkadir Akcan, devlet eski bakanı Sadi Somuncuoğlu, devlet eski bakanı Ramazan Mirzaoğlu, tarım ve köyişleri eski bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, ulaştırma eski bakanı Enis Öksüz, kültür ve ticaret eski bakanı Agah Oktay Güner, eski milletvekilleri Ökkeş Şendiller, Gökhan Çapoğlu, Musa Erarıcı, İbrahim Halil Oral, Adnan Fatin Özdemir, Nidai Seven, Engin Alan ve Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de toplantıya katıldı.

mhp3

BAHÇELİ SLOGANINA İZİN YOK

Toplantının açılışında MHP kurucusu ve eski genel başkanı Alparslan Türkeş'in kısa bir videosu izletildi. Bu sırada, 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz' ardından da 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları atıldı. Bu arada, "Vur vur inlesin Bahçeli dinlesin" sloganı da atıldı. Diğer sloganlar için uyarı yapılmazken bu sloganın ardından, "Günün anlam ve önemi dışında slogan atmayalım" uyarısında bulunuldu.

ogan

HALAÇOĞLU KONUŞTU: NİYET HAYIR, AKIBET HAYIR

Toplantıda uzlaşmayla hazırlanan ortak metni MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu okudu. Halaçoğlu şunları söyledi: "Parlamenter sistem milli güvenlik rejimidir. Ne istikrar gelecek ne kargaşa ortadan kalkacak. Bu anayasa değişikliğinde ülkenin bekası için evet denilecek tek bir madde yoktur. Beka sorunu varsa bunu çıkaranlar 14 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir. Başkan değil başkan ötesi bir tek adam yaratılıyor. Padişahların bile sahip olmadığı yetkilerin sağlanmaya çalışıldığı ortadadır. AK Partililere sesleniyorum. Hayır çıkınca meclis cumhurbaşkanı hükümet görevine devam edecektir. Cumhurbaşkanlığı sistemi adıyla getirilen bu ucube teklifte hayırlara vesile olan bir şey bulamadık. Niyeti hayır olmayanın akıbeti nice olur. Hayra niyetlendik hayır diyoruz. Tek adam yönetimine hayır diyorsak kahverengi pusulaya basacağız. Niyet hayır akıbet hayır diyoruz."

Koray Aydın ve Sinan Oğan ile partiden ihraç edilen Meral Akşener ve Ümit Özdağ, bu toplantı sonrası 15 ile giderek neden 'hayır' denmesi gerektiğini anlatacak. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlere ise 4 isim de gidecek ancak her biri ayrı yerlerde konuşacak.

aksener1

Engelleme iddiası

Toplantı öncesi bir tweet atan Ümit Özdağ, katılımcılara Ankara girişinde polis engellemesi yapıldığını söyledi. Özdağ, "Polis Kulu makasindan yolu kesmiş Ülkücülerin Ankara'ya Türk milliyetçileri HAYIR diyor toplantisina gitmesini engelliyor.Tek adama HAYIR" diye yazdı.