CHP 'başkanlığı' AYM'ye götürüyor

CHP mecliste görüşmeleri tamamlanan anayasa paketinin iptali için AYM'ye gideceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel, mecliste kabul edilen Anayasa değişikliği paketinin, Cumhurbaşkanının onayının ardından iptali için Anayasa Mahmekesine götüreceklerini açıkladı.

Anayasa değişikliğinin hem komisyon hem de genel kurul aşamasında ciddi ihlaller olduğunu söyleyen Özel, şu açıklamada bulundu: "CHP milletvekilleri, MHP'den tavrını netleştiren milletvekilleri ile 2 bağımsız milletvekili ağır bir baskı altındaydılar. Çektiğimiz videoları, fotoğrafları, seçimi düzen içinde yapması konusunda sorumlu olan katip üyelerin yazdığı şerhleri, açık oy kullanılıyor diye ve kendimizce tutanağa geçirdiğimiz itirazlarımızı Anayasa Mahkemesine götüreceğiz. CHP olarak rejimi değiştiren bu değişiklikte milletvekillerinin iradelerine ipotek koyan, onları açık oya zorlayan, onları takip ederek baskı ile oy kullandıranları Anayasa Mahkemesi'ne şikayet edeceğiz ve bu anayasa değişikliğinin iptalini isteyeceğiz. Bunun mümkün olacağını düşünüyoruz.

Anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa zaman kaybetmeden Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Zorbalıkla kabul edilen Anayasa değişikliğini kesinlikle Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz. Paket hızla Cumhurbaşkanı'na gidecektir. Cumhurbaşkanı'nın onaylaması durumunda saatler geçmeden anında Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurumuzu yapacağız ve değişikliğinin iptalini isteyeceğiz." (DHA)

CHP, AYM için 'açık oy listesi' hazırladıCHP, AYM için 'açık oy listesi' hazırladı

CHP tasarı çekilmezse AYM’ye gidecekCHP tasarı çekilmezse AYM’ye gidecek

Etiketler CHP Anayasa AYM taslak