MHP’den CHP’ye atasözlü gönderme

Bahçeli-Kılıçdaroğlu görüşmesinden sürpriz çıkmadı. Teklifle ilgili endişelerini anlatan CHP liderine Bahçeli’nin yanıtı neden inisiyatif almadığı yönünde oldu. MHP kulislerinde ise Kılıçdaroğlu için “Ata nal çakıldığını görmüş kurbağa ayaklarını uzatmış” atasözü hatırlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden sürpriz çıkmadı. 18 maddelik teklife karşı çıkış nedenlerini, gerekçeleriyle anlatan Kılıçdaroğlu’na Bahçeli’nin yanıtı “Ana muhalefet partisi olarak bu süreçte neden sorumluluk ve inisiyatif almadığı” oldu.

Meclis’te gerçekleşen görüşmede, CHP lideri Kılıçdaroğlu, randevu saatinde Bahçeli’nin makam odasının önündeydi. Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel'le gelen Kılıçdaroğlu’nu Bahçeli kapıda karşıladı. Ancak, grup başkanvekilleri görüşmeye katılmadı.

İki lider arasında baş başa gerçekleşen görüşme 45 dakika sürdü. Kılıçdaroğlu, görüşmede getirilen anayasa değişikliği teklifine yönelik eleştirilerini, kaygılarını gerekçeleriyle birlikte anlattı.

Kılıçdaroğlu: Bizim mücadelemiz cep doldurmak için değilKılıçdaroğlu: Bizim mücadelemiz cep doldurmak için değil

15 KASIM'I HATIRLATTI

Kılıçdaroğlu’nu dinleyen MHP lideri Bahçeli, 15 Kasım tarihli grup konuşmasını hatırlattı. Bahçeli o konuşmasında AK Parti’nin teklifinin kendilerine geldiğini söylemiş, “Partiler arasında kurulacak bir komisyonda üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kurulu’na getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz demişti. Bahçeli o konuşmasında ayrıca, “Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır” çağrısı yapmıştı.

Görüşme sonrası tek cümlelik açıklamaGörüşme sonrası tek cümlelik açıklama

Edinilen bilgiye göre, Bahçeli “El ele verelim, milletin sorunlarına birlikte eğilip, Türkiye’yi kamburlarından kurtaralım” yönündeki sözlerini hatırlattı, “Süreç başladıktan sonra ana muhalefet olmanın sorumluluğu ve inisiyatifi ile bu çalışmanın içerisinde olabilirdiniz. Neden olmadınız?” diye sordu.

Bahçeli, görüşme öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile bu yaklaşımın işaretlerini vermişti. MHP’nin bu tavrı CHP kanadında da bir sürpriz olarak görülmedi.

MHP kulislerinde CHP’nin tavrı ve yapılan ziyaret “Ata nal çakıldığını görmüş kurbağa ayaklarını uzatmış” atasözüyle yorumlandı.