Osman Baydemir'den 'bireysel silahlanma' önergesi

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis’e verdiği soru önergesinde ‘bireysel silahlanma’nın rakamlarını sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Temmuz 2016’dan bu güne kadar bireysel silahlanmada ciddi bir artış olduğunu belirten HDP Şanlurfa Milletvekili Osman Baydemir, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun “Her parti yetkilisine silah ruhsatı vereceğiz” açıklamasını hatırlatan Baydemir, şunları sordu:

1- 2013-2015 yılları arasında aylara göre bireysel silah bulundurma için başvuranların ve başvurusu kabul edilerek ruhsat verilen kişi sayısı kaçtır?

2- 2015 Haziran ile 2016 Haziran arasında aylara göre bireysel silah bulundurma için başvuranların ve başvurusu kabul edilerek ruhsat verilen kişi sayısı kaçtır?

3- 2016 Haziran ile 2016 Aralık arasında aylara göre bireysel silah bulundurma için başvuranların ve başvurusu kabul edilerek ruhsat verilen kişi sayısı kaçtır?

4- Bugünkü verilerle Türkiye genelinde bulundurma ve taşıma ruhsatı sayısı ne kadardır?

5- Ruhsatsız silah bulunduran yurttaş sayısı ne kadar olarak tahmin edilmektedir?

6- Bireysel silah bulundurma ve taşıma ruhsatının verilmesinin kriterleri nelerdir? Başvuranlarda ne tür özellikler aranmaktadır?

7- 2002 tarihinden bu yana silah taşıma ruhsatı verilmesinde yapılan kriter değişiklikleri nelerdir? Bireysel silahlanmanın önüne geçmek için çalışma yürütmekte misiniz? (DUVAR)