CHP'nin kalesinde istifa

CHP'nin kıdemli isimlerinden İzmir İl Başkanı Alattin Yüksel istifa etti. Yüksel, CHP Genel Merkezi, İzmir il örgütünü dışladığı için bu kararı aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'nin oylarının en yüksek olduğu illerden biri olan İzmir'de İl Başkanı Alattin Yüksel istifa etti.

Cumhuriyet'ten Hakan Dirik'in haberine göre yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Seferihisar'da gerçekleştirilecek Türkiye Sanat Çalıştayı programının İzmir il örgütünden habersiz hazırlanması istifa kararında etkili oldu. Yüksel'in, pazartesi günü istifa kararını aldığı ancak Kılıçdaroğlu'nun bugünkü Çanakkale ve İzmir programını dikkate alarak, dilekçesini genel merkeze göndermediği belirtildi.

Olayın kamuoyuna yansımasıyla Yüksel'in Kılıçdaroğlu'yla tartıştığı için görevinden ayrıldığı iddia edildi.  Ancak Yüksel bunun gerçeği yansıtmadığını, tam tersi CHP Genel Başkanı'nın istifa etmemesi için kendisini aradığını söyledi.

'GENÇLER İÇİN BİR BAŞLANGIÇ'

Alattin Yüksel şu açıklamayı yaptı: “Türkiye böylesine olağanüstü bir dönemden geçerken, her dönemde olduğu gibi bu dönemde de parti içi tartışmalardan uzak durmaya özen gösterdim ve buna fırsat vermedim. Aldığım kararın sebebi ne bir tartışma, ne de bir gerginliktir. Bu kararı tamamen yönetimsel düşünce farklılıkları, çalışma şekillerinin uyuşmaması ve bu ortamda partime daha fazla faydalı olamayacağımı düşünmemden dolayı vermiş bulunmaktayım. Bu istifa belki de, daha genç ve idealist kadroların önünü açmak içinde bir başlangıç olacaktır.”