10 bin 549 liseden sadece birinde bale ve dans bölümü var

Kurumsal başlangıç tarihi 1948 yılı olan opera ve bale eğitimi, Türkiye’de 10 bin 549 liseden sadece Pera Güzel Sanatlar Lisesi bünyesindeki bale ve dans bölümlerinde bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Okulların açılmasına sayılı günler kala İstanbul Bomonti’de yoğun bir hareketlilik gözleniyor. Bu yoğunluk çocuğunu bale ve dans bölümüne yazdırmaya çalışan velilerden kaynaklanıyor. Aileler, Bomonti’deki Pera Güzel Sanatlar Lisesi'ne akın ediyor. Çünkü Türkiye’de 10 bin 549 liseden sadece Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nde bale ve dans bölümü bulunuyor.

ÖĞRENCİLERİN SEÇENEĞİ ÇOK

Evrensel'de yer alan habere göre, bu bölümü okuyan öğrencilerin üniversite seçenekleri arasında; modern dans, halk dansları gibi eğitim hayatlarını akademik düzeye taşıyacak birçok alternatif bulunuyor. Ayrıca yurt dışında eğitim almak isteyen öğrenciler uluslararası bir üniversite olan Sofya Ulusal Müzik ve Bale Akademisi'ne gönderiliyor. Bu bölümden mezun olan öğrenciler, üniversitelerin dört yıllık bakalorya bale pedagojisi bölümünden mezun olabilecekleri gibi, isterlerse iki yıllık master programına da katılarak koreografi bölümünü bitirebiliyor.

Konuyla ilgili tüm İstanbul’un, Türkiye’nin talebini tek başlarına karşılamanın mümkün olmadığını belirten Pera Güzel Sanatlar Genel Sanat Yönetmeni Sabahattin Özbakır, Türkiye’de opera ve balenin kurumsal başlangıç tarihi olan 1948 yılındaki heyecanla tüm liselerde bale ve dans bölümü açılması gerektiğini söyledi.

‘Türkiye’de bale ayakkabısı yapılır mı?'‘Türkiye’de bale ayakkabısı yapılır mı?'