Chester Bennington intihar etti

Linkin Park grubunun solisti Chester Bennington, intihar etti. Bennington, arkadaşı Chris Cornell'in doğum gününde hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li rock müzik grubu Linkin Park'ın solisti Chester Bennington, Los Angeles'daki evinde ölü bulundu. 41 yaşındaki Bennington'ı intihar ettiği öğrenildi.

Reuters'ın haberine göre, Chester Bennington, uzun süre alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele etti. Linkin Park'ın 2000 yılında "Hybrid Theory" albümü ile elde ettiği başarının ardından Bennington, bağımlığının mücadele edeceğini belirtmişti. Fakat 2011'de yaptığı bir konuşmada, 6 aydır içki kullanmadığı söylemişti.

Linkin Park, Mayıs ayında "One More Light" isimli albümü yayınladı ve dünya turnesine başladı. Grup, turnenin ABD ayağında ilk konserini 27 Temmuz'da verecekti.

CHRIS CORNELL'İN DOĞUM GÜNÜNDE HAYATINI KAYBETTİ

Chester Bennington, geçtiğimiz Mayıs ayında intihar eden Soundgarden ve Audioslave gruplarının solisti Chris Cornell'in uzun yıllardır yakın arkadaşıydı. Bennington, Cornell'in cenazesinde, Leonard Cohen'e ait olan 'Halellujah' şarkısını söylemişti. Bennignton Chris Cornell'in ölümünün ardından bir mektup yazıp, "Bana tahmin bile edemeyeceğin yollarla ilham verdin. Senin olmadığın bir dünya düşünemiyorum" demişti.

CHESTER BENNINGTON KİMDİR?

Mart 1976'da ABD'nin Arizona eyaletinin Phoenix şehrinde bir polisi babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. 1993-98 yılları arasında Phoenix'teki alternatif rock grubu Grey Daze ile çaldı. 1998'de Linkin Park'a katıldı. İki yıl sonra çok satan Hybrid Theory albümü çıktı. Dead by Sunrise ve Kings of Chaos gibi gruplara eşlik etti. Evli olan şarkıcının iki farklı evliliğinden altı çocuğu var.

Uzun süre uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadele ettiği söyleniyordu. Çocukken istismara uğramanın sonucunda daha önce intihara kalkıştığını söylemişti.