Türk sanatçının tasarımı birinci oldu

SchrinKunsthalle, barış temalı logo yarışması düzenledi. Özdikmen'in tasarımı birinci oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SchirnKunsthalle Frankfurt’un düzenlediği ve 600 eserin katıldığı barış temalı uluslararası logo yarışmasını, tasarımcı L. Bekata Özdikmen kazandı.

Sanatatak'ın haberine göre, 1 Temmuz-24 Eylül 2017 tarihleri arasında barış temalı bir sergi gerçekleştirecek olan SchirnKunsthalle Frankfurt Galerisi, bu sergiyle bağlantılı olarak, uluslararası katılıma açık bir logo tasarım yarışması düzenledi.

Marina Abramović, (Sanatçı) Bri+a Thie (Sanatçı) Konstanin Grcic (Tasarımcı), Eike König (Tasarımcı), Tilmann Röder’den (Max Planck, Uluslararası Barış Vakfı Müdürü) oluşan seçici kurul, yarışmanın sonucunda, 600 eser arasından iki çalışmayı birinci ilan etti. Türk tasarımcı L. Bekata Özdikmen ile Alman tasarımcı Paul Müller’in birbirlerinden bağımsız olarak, tasarladıkları logoları; yalınlık, evrensellik ve kolay üretilebilirlik kriterleri doğrultusunda birinci seçildiler.

L.Bekata Öztürkmen L.Bekata Özdikmen

L. Bekata Özdikmen, mavi rengin berrak ve temiz bir dünyayı temsil edişi, dairenin ise bütündilleri, dinleri, etnik kimlikleri ve anlayışları kucaklayan ve onlara birlikte yaşam alanı sunan dinamik bir form oluşundan hareketle yeni barış logosunu tasarladı. Müller’in tasarımının esin kaynağı ise Dünya’nın 1990 yılında insansız uzay aracı Voyager1’den çekilmiş fotoğrafı oldu.

L. Bekata Özdikmen, logosu hakkında ayrıca şunları söyledi: “Yaşadığımız dünya, özlediğimiz barıştan uzak, her an patlamaya hazır bir bomba kıvamında. Ben yerküremizin grafik halini çizdim, en basit haliyle; yuvarlak ve mavi! Ülkelerin sınırlarından arındırılmış, benim diyemeyeceğimiz kadar büyük, ama hepimizin sahiplenmesi gereken misafir olduğumuz ve barış içinde yaşamayı umduğumuz gezegenimizi… Bu nedenle en dinamikform daire; içinde yaşadığımız dünyayı, mavi; temiz dünyayı ve barışı anlatmak için yeterli.”