Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası başlıyor!

İstanbul ekolojik yıkımla mücadele ediyor. 31 Mayıs haftası şehirde birçok etkinlik düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre Mühendisleri Odası, 31 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında “Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası” nedeniyle yapılacak etkinlere katılım çağrısında bulunuldu.

Türkiye Mimarlar Mühendisler Odalar Birliği’ne bağlı Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından düzenlenecek etkinliklere ilişkin yapılan duyuruda, “Toplumda farkındalık yaratmak ve hep birlikte doğa için mücadele etmenin dinamiklerini yakalamak için odalarımızda, parklarda, köylerde, sokaklardayız. Sizleri de etkinliklerimizde bizlerle birlikte olmaya, doğa için ses vermeye çağırıyoruz” diye belirtildi.

EKOLOJİK YIKIMLA MÜCADELE HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Haftanın ilk etkinliği 31 Mayıs’ta Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla saat 19.30’da Gezi Parkı için bir araya gelmek. 1 Haziran’da Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde 19.00-21.00 saatleri arasında akademisyen Nevzat Evrim Önal’ın katılımıyla “Ekolojik Yıkımın Ekonomi Politiği” konulu söyleşi düzenlenecek.

2 Haziran’da ise Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde 19.00-21.30 saatleri arasında, feminist yazar Handan Koç, “Şehirde Kadın Düşmanlığı”, akademisyen Özge İzdeş “İstihdamda Cinsiyet Eşitsizliği ve İstihdam Odaklı Kalkınma Perspektifinin Vaadettikleri” ve Dr. Bengi Akbulut, “Doğa, Kadın ve Ekoloji Mücadelesi: Görünmezi Göstermek” konularını ele alacak.

3 Haziran’da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde 17.00-19.30 saatleri arasında düzenlenecek “İstanbul’un Çevre Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu panelin ardından, 4 Haziran’da, Silivri’de termik santrallere karşı açık hava toplantısı düzenlenecek.

Hafta kapsamında gerçekleştirilecek son etkinlik ise 5 Haziran’da Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde 19.00-21.30 saatleri arasında “Ölmez Ağaç: Yırca Direnişi” isimli belgesel film gösterimi düzenlenecek, ardından Yönetmen Kazım Kızıl ile söyleşi gerçekleştirilecek.