Yanlış Oscar'a 'soruşturma'

Akademi Ödülleri'nde adayların aldığı oyları sayan PricewaterhouseCoopers, son törendeki 'zarf karmaşası' için özür diledi. Şirket, 'En İyi Film'in milyonlarca kişinin gözü önünde yanlış açıklanmasını soruşturacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oscar ödül töreninde 'En İyi Film' ödülünün yanlış açıklanması hakkında 'soruşturma' başlatıldı. Akademi Ödülleri'nde oyları saymakla görevli denetim firması PricewaterhouseCoopers, özür dileyerek hatanın kaynağının tespit edilmesi için soruşturma başlatacağını açıkladı.

Törende zarfların karışması nedeniyle, ödülü vermek üzere sahneye çıkan oyuncular Faye Dunaway ve Warren Beatty, 'En İyi Film' kategorisini La La Land'in kazandığını açıklamıştı. Fakat filmin oyuncuları sahnede sevinirken ödülün asıl sahibinin Moonlight olduğu ortaya çıkmıştı. 83 yıldır Oscar oylarını sayan PricewaterhouseCoopers firması, bu skandalın ardından bir özür açıklaması yayınladı. Açıklamada, "Moonlight, La La Land, Warren Beatty, Faye Dunaway ve Oscar izleyicilerinden bu hata nedeniyle samimiyetle özür dileriz" denildi.

Oscar'da 'en iyi film' zarfları nasıl karıştı?Oscar'da 'en iyi film' zarfları nasıl karıştı?

Hatanın esasında, tam da bir sorun yaşanmaması için oluşturulan sistemden kaynaklandığı belirtiliyor. Buna göre, her Oscar töreninde sunucunun ya da zarfın başına bir şey gelmesi ihtimaline karşı önlem olarak her kategori için iki ayrı zarf hazırlanıyor. Şimdi soru, törende Warren Beatty'ye 'En İyi Film' yerine La La Land'in kazandığı 'En İyi Kadın Oyuncu' zarfının ikincisini kimin verdiği... (Dış Haberler)

Yanlış Oscar sosyal medyanın diline düştü: Sorumlu Leonardo di Caprio!Yanlış Oscar sosyal medyanın diline düştü: Sorumlu Leonardo di Caprio!