Taksim Trio Salon'da!

Salon İKSV'nin Ocak ayındaki ilk konukları: Taksim Trio. Sıradışı müzikleri ile dikkat çeken grup, 11-12 Ocak'ta Salon'da.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Salon yeni seneye 2016’yı aratmayacak konserlerle merhaba diyor. Salon’un Ocak ayındaki ilk konukları klarnet, bağlama ve kanunun sıradışı birlikteliğini temsil eden Taksim Trio olacak. Üçlünün 11 Ocak Çarşamba ve 12 Ocak Perşembe, iki gece üst üste verecekleri konserlerin ardından 13 Ocak Cuma akşamı Korhan Futacı ve Kara Orkestra İstanbul, 14 Ocak Cumartesi akşamı sahnedeki konukları ise Türkiye’deki saykedelik müziğin eski ve yeni örnekleriyle BaBa ZuLa olacak.

saloooooooon .

Enstrümanlarına tutkun Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan’ı bir araya gelerek oluşturdukları projesi Taksim Trio kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini 2007’de yayımlandı. Aynı sene, dünya müziğinin en önemli fuarı WOMEX’te dakikalarca ayakta alkışlandılar. 2008 senesinde Londra Caz Festivali kapsamında Queen Elizabeth Hall sahnesine çıkan grup, 2013’te yayımlanan ikinci albümlerinde özgün bestelerin yanı sıra Orhan Gencebay, Zülfü Livaneli ve Şükrü Tunar’ın parçalarına yer verdiler. Üçüncü albüm ‘Ahi’ ise 2016’da yayımlandı.