Sezonun yeni sergileri

Sonbaharın gelişiyle sanat kurumları da sanatseverlerin karşısına yoğun bir programla çıktı. Bunlardan bazılarını sizin için derledik...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çağdaş Sanat Galerileri Dayanışması adıyla örgütlenen galeriler "İstanbul Gallery Weekend" adıyla 30 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında "Açık Hafta Sonu" programı oluşturdu. Etkinliğe katılan galerilerin tümü 30 Eylül Cuma ve 1 Ekim Cumartesi günleri saat 11.00 - 21:00 arası, 2 Ekim Pazar günü ise saat 12:00 - 19:00 arası açık olacak. Listemizdeki önerilere ek olarak da Yasemin Özcan'ın artSümer'de açılan Saadet Çıkmazı sergisi, artnivo.com proje mekanında gerçekleştirilen O Zaman Renk! seçkisi ve Haluk Akakçe'nin son dönem işlerinden oluşan Bütün Şeylerin Dharma'sı Dirimart Galeri'de görülebilir.

VAHŞİ İNSANLAR VE HAYVANLAR

Erkut Terliksiz'in x-ist'te gerçekleşecek beşinci kişisel sergisi The Transience of Life 22 Eylül - 22 Ekim tarihleri arasında görülebilir. Amorf insan ve hayvan formlarından oluşan resimler vahşi ve korkutucu bir dünyaya davet ediyor.

erkut Erkut Terliksiz, "The Futility of Pleasure I", Buluntu malzeme üzerine karışık teknik I Mixed media on found object, 139 x 138 cm, 2016

EROS NEREDE? VOL. 3

İnci Furni’nin tek kişilik sergisi Eros Nerede? Vol. 3, 22 Eylül – 22 Ekim 2016 tarihlerinde Öktem&Aykut’ta ziyaret edilebilecek. Eros Nerede? Vol.3, Furni’nin 2014 yılında İstanbul’daki Polistar’da ve 2015’te Kiev Bienali’nde kurguladığı yerleştirmelerinin bir devamı ve üçüncü aşaması olarak izleyiciyle buluşacak.

inci İnci Furni, Askı Tepsi (Eros Nerede? serisinden), 2016, kağıt üzerine sulu boya, 46x61cm

ELİF URAS'IN HEYKELLERİ

Elif Uras’ın, “Hayal Meyal” başlıklı üçüncü kişisel sergisi 23 Eylül – 06 Kasım 2016 tarihleri arasında Galerist'te. Birçok ülkede sergilediği seramik işleriyle adından söz ettiren sanatçının son dönem resim ve heykel çalışmaları günümüz toplumunda kadın meselesine odaklanıyor.

elif Elif Uras, 'Zeytin Toplayan Kadınlar', 2014, Sıraltı boya, Seramik, 76 cm

GÜNÜMÜZ ERMENİ MAHALLELERİ

NarPhotos Fotoğraf Kolektifi üyesi Erhan Arık'ın 2014 ve 2016 arasında Tahran, İsfahan, Zaho, Duhok, Beyrut, Amman, Kudüs, Beytüllahim, Erivan, Aştarak, Antakya ve İstanbul’daki Ermeni mahalleleri ve köylerinde çektiği fotoğraflardan oluşan "Gayan" sergisi DEPO'da.

erhan Erhan Arık / NarPhotos

ALT'TAN YENİ MEDYA SERGİSİ

Alt Sanat Mekanı “Moving Image - Çevreleyen Medya”ya ev sahipliği yapıyor. Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik üzerine dünyanın dört bir yanından sanatçıların işleri pazar gününe kadar Bomontiada'da görülebilir.

EVİN SANAT BURSA'DA

Son dönemde gerçekleştirdiği sosyal ve sanatsal çalışmalarıyla adından söz ettiren Bursa Nilüfer Belediyesi de 22 Eylül - 22 Ekim tarihleri arasında Evin Sanat Galerisi'nin sanatçılarını ağırlıyor. 20'inci yılına giren galerinin karma sergisinde Nuri İyem, Nasip İyem, Neş’e Erdok, Rahmi Aksungur, Cansen Ercan, Temür Köran ve daha birçok sanatçının işleri görülebilir.

Etiketler sezon sergiler