'Man Booker Ödülü' adayları açıklandı

'Man Booker Ödülü'ü adaylarının uzun listesi açıklandı. Listede Paul Auster da yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Man Booker Ödülü’nün 2017 yılı uzun listesi açıklandı.1997 yılında Küçük Şeylerin Tanrısı adlı eseriyle Man Booker’a layık görülen Arundhati Roy listede, Hindistanlı bir trans kadının hikâyesini anlatan, Mutlak Mutluluk Bakanlığı romanıyla yer alıyor.

150’yi aşkın eser arasından seçilen 13 yazar ve kitap arasında, daha önce kısa listeye girdiği hâlde ödülü kazanamayan dört Britanyalı yazar bulunuyor. Bu isimler, Autumn romanıyla Ali Smith; Londra’da iki genç kızın dostluğunu ve rekabetini anlatan Swing Time ile Zadie Smith, Reservoir 13 romanıyla IMPAC Dublin Edebiyat Ödülü sahibi Jon McGregor ve mültecilerin şehirden şehre seyahat etmek için solucan deliklerini kullandığı bir dünyada geçen aşk hikâyesi Exit West ile Mohsin Hamid.

Seçici kurulun başkanlığını üstlenen Barones Lola Young, “Ancak uzun listeye kalan 13 romanı belirlediğimizde, bu toplamın barındırdığı muazzam enerji, hayal gücü ve çeşitliliğin tam anlamıyla farkında varabildik. Uzun liste, sadece dil ve edebî tarz olarak değil, protagonistlerinin kültürü, yaşı ve cinsiyeti bakımından da geniş bir yelpaze sergiliyor. Buna rağmen, tüm romanlar arasında ortak bir ruh olduğunu bulduk, meseleleri fırtınalı olsa da, güçleri ve vardıkları yer yaşam vericiydi- zamanımız için güçlendiriciydi” dedi.

Açıklanan uzun liste şu şekilde;

4321, Paul Auster

Days Without End, Sebastian Barry

History of Wolves, Emily Fridlund

Exit West, Mohsin Hamid

Solar Bones, Mike McCormack

Reservoir 13, Jon McGregor

Elmet, Fiona Mozley

The Ministry of Utmost Happiness, Arundhati Roy

Lincoln in the Bardo, George Saunders

Home Fire, Kamila Shamsie

Autumn, Ali Smith

Swing Time, Zadie Smith

The Underground Railroad, Colson Whitehead