Türkiye Bilişim Derneği öykü yarışması başvuruları başladı

TBD'nin öykü yarışması başvuruları başladı. Başvurular, 15 Eylül'e kadar yapılabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) bu yıl 19’uncusunu düzenlediği bilimkurgu öykü yarışmasına başvurular başladı. Yarışmada, düşler, düşünceler, imgeler ve simgeler bilimkurgu türünde öyküleştirerek, farklı zaman, mekân ve olgu dünyasına taşıması hedefleniyor.

Yarışmanın seçici kurulunda Barış Emre Alkım, Bülent Akkoç, Kadir Yiğit Us, Murat Başekim, Sedef Özkan, Seda Uyanık, Ümit Dağcı, Asiye Bendon, Cem Kılıçarslan, Özgür Tacer ve Nuray Başar yer alacak.

Öykülerin en fazla iki bin sözcükten oluşması istenen, Türkçe olması, bilim kurgusal ögelerle hazırlanması ve daha önce basılı ya da dijital herhangi bir mecrada yayınlanmamış olması yanında özgün olması şartları aranıyor. Yarışmaya, TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri dışında herkes katılabilecek.

TBD tarafından aralıksız 18 yıldır düzenlenen ve ilgiyle takip edilen "TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması”na katılımcılar, başvurularını 15 Eylül tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar, 22 Kasım 2017 tarihinde açıklanacak yarışmada jürinin değerlendirmesi sonunda birinci seçilen öyküye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira ve üçüncüye ise bin lira ödül verilecek. Yarışmaya dair detaylara buradan ulaşabilirsiniz.