Baskın Oran'dan Erdoğan'ın yazılmamış anıları

Siyaset Bilimci Prof. Dr. Baskın Oran'ın yeni kitabı “Recep Tayyip Erdoğan'ın yazılmamış anıları” okurlarıyla buluştu. Kitapta “Hayalet yazar” olarak tanıtılan Baskın Oran, 7 Haziran 2015'ten bugüne Erdoğan’ın “anılarını” anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Siyaset Bilimci Prof. Dr. Baskın Oran, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin mimarı, 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren hakkında yazdığı "Kenan Evren'in yazılmamış anıları" isimli kitabın ardından “Recep Tayyip Erdoğan’ın Anıları”nı kaleme aldı.

AZİZ NESİN YAŞASA AYNI ÖNSÖZÜ YAŞARDI!

baskın1 Baskın Oran, Recep Tayyip Erdoğan'ın Anıları, Belge Yayınları, 2017.

Belge Yayınları’ndan okurlarla buluşan kitabın arka kapağında 1989’da yayınlanan Kenan Evren’in Anıları kitabındaki Aziz Nesin’in önsözünden iki bölüm konuldu, "Aziz Nesin, aynı yöntemle aynı espri içinde yazılmış elinizdeki kitabı okusaydı herhalde aynı satırları yazardı" denildi. Aziz Nesin'in kaleminden çıkan önsözde şu değerlendirme yapılmıştı:

"Kitabın türünü belirleyemedim. Roman değil, ama roman. Anı değil, ama anı. Günce değil, ama günce. Özyaşamöyküsü değil ama öz yaşam öyküsü. Bir araştırma değil, ama bir araştırma. Bence, bilim kurgu denilen roman türünün yeni ve gerçekçi bir modeli diyebiliriz bu kitaba. Çünkü bilimsellikle düşsellik, imgeyi gerçek, varolanla varsayılan, söylenenle söylenmek istenen iç içe."

7 HAZİRAN’DAN BUGÜNE…

Bugüne dek 21 kitap kaleme alan Oran'ın "siyasal mizah" olarak nitelendirilen bu kitabında 7 Haziran seçimlerinden başlayarak referandum kararının alındığı sürece kadar geçen 1 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anıları aktarılıyor.

Oran’ın, Erdoğan'ın yerine geçerek yazdığı anılar, “Keşke İstanbul Belediye Başkanı olduğum zaman başlasaydım” sözleriyle başlıyor.

446 sayfa, 65 bölümden oluşan kitapta karikatürist Latif Demirci'nin Hürriyet gazetesinde geçmişte yayınlanan karikatürleri de yer alıyor. Kitabın bazı bölümlerinin isimleri şu şekilde:

“Fasıl 1: 7 Haziran felaketini derhal karantinaya alıyoruz”

“Fasıl 21: Emperyalist ABD ve Rusya bana karşı!”

“Fasıl 56: Yeniler rahat yatsın diye 38.000 mahkumu tahliye ettik”