Mark Twain’in kayıp masalı 138 yıl sonra ortaya çıkıyor

Tom Sawyer'ın yaratıcısı Mark Twain’in, masallarını herkes biliyor. Bu masallardan bir tanesi, günümüze kadar ulaşmayı başardı ve bu yılın sonbaharında yayımlanmak üzere hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan edebiyatının en saygı değer yazarları arasında gösterilen; Huckleberry Finn ve Tom Sawyer gibi eşsiz karakterlerin yaratıcısı Mark Twain’in, uyku saati gelen çocuklarına sayısız masallar anlattığı pek çokları tarafından biliniyor. Bilinmeyen ise bunlardan birinin yazar tarafından not edildiğiydi. Kağıda dökülmemiş olan diğerlerinin arasından sıyrılan bu masallardan bir tanesi, günümüze kadar ulaşmayı başardı ve bu yılın sonbaharında yayımlanmak üzere hazırlandı.

Sanatatak'ta yer alan habere göre, 1879’da Paris’te, Twain’in bir gece küçük kızlarına anlattığı bu hikaye, bir araştırmacı tarafından Berkeley’de arşivlerin arasında bulunmuş. Mark Twain’in kendi el yazısıyla not edilmiş olan bu kayıp masal, The Purloining of Prince Oleomargarine ismini taşıyor. Yediği bir bitki sebebiyle hayvanlarla konuşabilme gücü kazanan küçük bir çocuğun baş kahramanı olduğu hikaye, Philip ve Erin Stead tarafından tamamlanmış ve illüstrasyonlarla renklendirilmiş.

İLK BASKI EYLÜL'DE

Random House’un çocuk kitapları direktörü Frances Gilbert, Twain’e ait bir hikayeyi yayımlamanın inanılmaz bir edebi hadise olduğunu ifade ediyor. Bu hikayenin editörü olan Gilbert, ellerinde, Twain’e ait yeni bir eseri tuttuğuna inanamadığını da ekliyor. 152 sayfalık, resimli çocuk kitabı The Purloining of Prince Oleomargarine, sonbaharda 250 bin adetlik ilk baskısını yapacak. Mark Twain’in 1867’de basılan ilk kitabının 150’nci yıldönümüne denk gelecek şekilde, 26 Eylül’de Penguin Random House etiketiyle yayımlanacak.