Dünyanın en gizemli kitabı raflarda

İspanya'da küçük bir yayınevi dünyanın en gizemli kitabını okurlarla buluşturuyor. Kitabın farklı bir dille yazıldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da bir yayınevi, şifreleme sistemi henüz çözülmeyen ve 'Voynick El Yazması' olarak bilinen gizemli kitabı okurlarla buluşturuyor.

Habertürk gazetesinin haberine göre Orijinali ABD'nin Yale Üniversitesi Kütüphanesi'nde bulunan 'Voynick El Yazması' veya 'MS 408' olarak adlandırılan kitap, bugüne kadar çözülemeyen bir dil veya şifreleme diliyle kaleme alınmasıyla biliniyor. Antik kitapçı Wilfrid Voyich tarafından 1912'de İtalyan Cizvit papazlarından satın alınan ve üzerinde tuhaf bitki ve çıplak kadın çizimleri bulunan el yazmalarının sırrı o günden beri çözülmeyi bekliyor. 15'inci yüzyılda kaleme alındığı sanılan kitabın büyü yapımında kullanılan bitkileri anlattığı ileri sürülüyor.

8 BİN EURO SATILIYOR

İspanya'nın kuzeyindeki Burgos kentinde bulunan ve yayımladığı el yazması kitaplarla tanınan Siloe Yayınevi, 'Voynick El Yazmaları'nı bugüne kadar 698 adet çoğalttı. 8 bin euroya satışa çıkarılan el yazmaları, şimdiden 300 ön sipariş aldı.