Reyhan Yaman’dan Likör Hikâyeleri

Reyhan Yaman’ın hazırladığı Likör Hikâyeleri, giderek unutulan likörün macerasını anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Daha çok kahveyle yakıştırılan, özellik bayramlarda ikramın önde gelenlerinden, farklı tat ve renklerde sehpaları şenlendiren likörler yüzyıllardır üretiliyor ve tüketiliyor bu topraklarda. Önceleri şehir hayatının ve kültürünün bir parçası olan, evlerin “büfelerinde” küçük kadehleriyle takımı bulunan ve özellikle bayramlarda kahvenin yanında ikram edilen likör, toplumsal kültürdeki olumsuz değişimler ve gayrimüslim nüfusun çeşitli nedenlerle ortak “hayatımızdan” çekilmesi/çıkarılması nedeniyle pek çok şey gibi unutulmaya yüz tuttu.

Bu minvalde likörün izini süren ve tarihçesinin de ötesinde işin kimyasını araştıran Reyhan Yaman 7 yıl önce likör imalatıyla başladığı bu tutkusunu Likör Hikayeleri adıyla kitaplaştırdı.

Can Yayınları'ndan çıkan Likör Hikâyeleri, likörün bu eski ve geleneksel konumuna dair hem bir methiye hem de bir hatırlama kaygısıyla hazırlanmış.

Reyhan Yaman, kitapta bir yandan likör tarifleri verip likörle hazırlanan kokteylleri anlatırken bir yandan da likörün tarihine dair önemli bilgiler paylaşıyor. Aynı zamanda likör nasıl içilir, likör kaç çeşittir, gibi soruların cevabını da kitabında anlatan Yaman likörün hikâyesini takip edebilmek için köy köy dolaşıyor ve deneyimlerini okuyucularıyla paylaşıyor.

Yaman kitabında tariflerden kadehlere ve Evliya Çelebi’nin notlarına kadar likör hakkındaki pek çok şeyi bu kitaba sığdırıyor.likor