'Böyle bir dil var mı, demeyin!'

Vücuduna Küçük Prens dövmesi yaptıranların hikayesi bir kitapta toplandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fotoğrafçı Melissa Mey'in İnkılâp Kitabevi’nden çıkan kitabında Fransız yazar ve pilot Antoine de Saint-Exupery’nin dünyaca ünlü eseri Küçük Prens’i tenine kazıyanları fotoğraflayıp hikâyelerini anlatıyor.

Aralarında ünlü isimlerin de olduğu 63 kişiyi buluşturan Melissa Mey, kitabı için şunları söylüyor:

“Küçük Prens, pek çok dile çevrildi. En çok farklı dile çevrilen kitaplar arasında ilk sıralarda. Melissa Mey’in kitabı Küçük Prens’in ‘tence’si… Böyle bir dil var mı, demeyin!? Çünkü, ‘beden dili’ diye bir gerçeğin varlığını sorgulamaya gerek yok. Böylelikle, insan bedenlerindeki Exupéry’nin resimlerini büyük bir araştırma ve titiz bir çalışmayla bir araya getiren Melissa Mey, Küçük Prens’in çevrildiği diller arasına bir yenisini eklemiş oluyor.”

Küçük Prens dövmesiyle kitapta yer alan isimlerden bazıları:

Yunus Günçe: “Belki de hayallerin gücüne inandığım için bu figürü seçtim. Çünkü hayal gücü böyle bir şey, bir şapkanın içine fil sokabiliyor. ”

Burcu Bakdur: “Umut hayalle gelir, hayalime olan inancım, Küçük Prens’in büyükleri değiştirme çabasında olduğu gibi büyük, çok büyük... Bu sebepten bu şapka dövmesi, bu sebepten fil yutmuş boa yılanı.”

Hazal Kaya: “Ne zaman bir karar verecek olsam Küçük Prens okuduğunu farkettim. Sonra da bunu hep bedenime taşımak için dövmesini yaptım. Hiç unutmayayım diye.”

Pınar Turan: “Kendimle yüzleşmeye başladığımda o ara bir dövme vardı kolumda ve ben sevmedim hiç onu. Gitmeli ama nasıl derken her sabah günaydın dediğim o güzel resim baktı bana. ‘Ben’ dedi, ‘Olmaz mıyım oraya?’ Ertesi gün ben dövmeli oturuyordum, Küçük Prens ise kolumdan gülümsüyordu.”