Burdur'da doğal yaşam köyü kurdular

Burdur'da doğal yaşam alanı kuruldu. Lisinia Doğa, gönüllülük esasıyla doğal yaşamı korumayı amaçlayan projeler üretiyorlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lisinia Doğa, tamamen gönüllü emeğiyle yürüyen 9 tane projeden oluşuyor. Türkiye’nin sularının Türkiye’de kalması için yürütülen projeler, 0 kimyasal ile doğa dostu tarım projeleri, yaban hayatı koruma ve Doğa Okulu projeleri en aktif olarak işleyen projeler. Gönüllüler önce “eğitmen eğitimi” alıyorlar daha sonra Doğa Okulu’nda eğitmenlik yapma, merkezde organik tarım, yaban hayatı koruma, Kanser Evi çalışmalarına katılma, Burdur Gölü çevresindeki köyleri gezerek yapılan saha faaliyetlerine ve sosyal medyada ve online platformlarda projelerin tanıtımına destek olma gibi görevler üstleniyorlar.

Lisinia Doğa, koordinatörlüğünü, veteriner hekim ve aynı zamanda bir doğa gönüllüsü, Öztürk Sarıca’nın üstlendiği bir proje alanı. 2005 yılında hayata geçirilen proje, Türkiye’nin bu konudaki ilklerinden. Bugüne kadar 9 proje başlığı altında 1000’e yakın alt proje gerçekleştirildi. Halen de 20’ye yakını faal bir şekilde devam ediyor.

Merkez, 12 yıl içinde 120.000 üzerinde ziyaretçi ve 5000 üzerinde yabancı gönüllü ağırladı.

Lisinia’nın içindeki yaban hayat rehabilitasyon merkezi, ücretsiz doğa kampları, lavanta bahçeleri, ekolojik tarlalar ilk akla gelen projeleri olarak yer alıyor.

LİSİNİA’YA BAŞVURUN!

Gönüllüler, 3’er 4’er kişilik odalarda ücretsiz konaklıyorlar. Yemekleri Lisinia Doğa karşılıyor ama gönüllüler beraber yapıyorlar. Burada gönüllü olan kişiler öncelikle bir iç eğitimden geçiyor, Doğa Koruyucusu ünvanıyla belgeleniyor ve Doğa Okulu’nda verilen eğitimleri gittikleri yerlerde de verebilmeleri hakkına sahip oluyorlar. Bu ayrıca onlara tüm dünyada burada öğrendikleri projeleri uygulama izni de veriyor.

Gönüllü olamasınız bile burayı ziyaret edebilir, destek olmak için ürettikleri doğa dostu ürünlerden alabilirsiniz.

İletişim  için tıklayınız