İstanbul'da kalanlara bayram önerileri

Bayramı İstanbul'da geçirecekler için konser, sergi, gösteri ve daha bir çok etkinlik listesi..

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bayram’da İstanbul’da dışına çıkamayanlar için birçok etkinlik var. Listelist bayramı İstanbul'da geçirecekler için 10 maddeler etkinlik listesi hazırladı.

1. Sergi-Görme Biçimleri (2 Haziran-13 Ağustos)

sergi

John Berger’in 1972 tarihli görsel kültür üzerine kitabı ‘Görme Biçimleri’nden hareketle kurgulanan sergide çağdaş resimler, fotoğraflar, heykeller ve videoların yanı sıra farklı yüzyıllardan sanat eserleri de var. Sergi 2 Haziran-13 Ağustos tarihleri arasında Arter’de sanatseverleri ücretsiz olarak ağırlayacak.

2. Sinema-Nordik Film Günleri (3-30 Haziran)

Akbank Sanat, 3-30 Haziran 2017 tarihleri arasında, İsveç, Norveç ve Danimarka Konsoloslukları’nın katkılarıyla, üç İskandinav ülkesinden üç filmin gösterileceği Nordik Film Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. Bayram tatiline denk gelen film olan Rosita, 23 Haziran Cumartesi 19.00 ‘da Akbank Sanat’ta olacak. Nordik ülkelerine ilgisi olanlar kaçırmamalı.

3. Sergi-Çiftdüşün Çiftgörü (25 Mayıs-6 Ağustos)

George Orwell’ın 1984 romanında kullandığı “Çiftdüşün” kavramına bir göndermeyle isim bulan ve aralarında Tracey Emin, Marcel Dzama, Anselm Kiefer, Bruce Nauman, Raymond Pettibon ve Thomas Ruff gibi isimlerin yanı sıra Türk sanatçıların da yer aldığı seçki, 25 Mayıs- 6 Ağustos arası Pera Müzesi’nde olacak. Dikkat! Müze sadece bayramın 1.günü ve pazartesi günü kapalı, diğer günler sergiyi ziyaret edebilirsiniz.

4. Konser-İstanbul Arabesque Project (24 Haziran Cumartesi)

konser

Arabesk eserleri rock altyapılar, arabesk vokaller ve doğu vurmalıları kullanarak yorumlayan, arabesk formatında besteler yapan İstanbul Arabesque Project konseri 24 Haziran’da Dorock XL’da gerçekleşecek.

5. Tiyatro-Küçük Prens ve Çiçek (24 Haziran Cumartesi)

Bayramda çocukları sevindirmezsek olmaz. Çocuk edebiyatının başyapıtlarından “Küçük Prens”, “Küçük Prens ve Çiçek” adıyla 24 Haziran Cumartesi 11:00’de Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde.

6. Heykel-Masterpiece Galata (23-24-25-27 Haziran)

Daha önceden deneyim sahibi olmanıza gerek olmadan heykel yapabileceğiniz keyifli birkaç saat geçirmek istiyorsanız bu atölye tam size göre. 3 saat süren seanslarda gergadan, buda, sincap gibi farklı figürler yapılıyor.

7. Konser-Hey Douglas (25 Haziran Pazar)

70’li yılların saykodelik, funk ve soul şarkılarını günümüz cilası ile süsleyip tekrar düzenleyen Hey Douglas, 25 Haziran’da Dorock XL’da sahne alacak.

8. Sinema-Wonder Woman

Wonder Woman, aynı adlı DC Comics karakterinden uyarlanan 2017 yapımı Amerikan süper kahraman filmi. Süper kahraman filmlerini sevenler için iyi bir seçenek olabilir.

9. Sinema-Dede Korkut Hikayeleri- Salur Kazan Zoraki Kahraman

Burak Aksak’ın yazıp yönetmenliğini üstlendiği Dede Korkut Hikâyeleri filminin kadrosunda Mahir İpek, Devrim Yakut, Erdal Tosun, Onur Atilla, Salih Kalyon gibi isimler yer alıyor.

10. Konser-Zerrin Özer (25 Haziran Pazar)

Zerrin Özer konseri 25 Haziran Pazar günü Dorock XL’da gerçekleşecek.