Savaş dizisinde 'barış akademisyeni'!

'Savaşçı' adlı FOX TV dizisinde senaryo gereği 'barış yanlısı akademisyen' ile 'savaşçı' yüzbaşı sınıfta karşı karşıya geldi!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FOX TV'de yayınlanan 'Savaşçı' adlı dizide 'barış yanlısı bir akademisyen' karakteri olan Yardımcı Doçent Doktor Aslı Özkaynak ile Yüzbaşı Kaan Bozok karakterleri üniversitede karşı karşıya geldi! Dizide Yıldız Çağrı Atiksoy'un canlandırdığı 'Aslı Özkaynak' bir 'Uluslararası Politika' uzmanı. Televizyon programlarına, tartışmalara çıkan 'Sivil Günceler' adlı bir kitap da yazdığı ifade edilen 'liberal' akademisyen ile bir kaza sonucu tanışan 'savaşçı' yüzbaşının karşılaşmasını Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu bugün yayınlanan köşesinde şöyle anlattı:

FOX’un ‘Savaşçı’ dizisinde Doçent Aslı, ‘Barış yanlısı akademisyen’ rolünde. Karaktere yüklenen hal ve tavırlar ve hatta yazdığı kitabın adı; ‘Sivil Günceler’  de karakterin işaretleri. Son bölümde dersteki cümleleri şöyle: “Leviathan canavarına dönüşen devlet aygıtı ve onun karşısında küçültülen birey. Bu bizi nereye götürüyor peki? Liberal çözümlemelere mi? Hayır. Bence buradan çıkarılacak tek nokta sivil itaatsizliğin çeşitli biçimleri olabilir.”

O sırada sınıfa Yüzbaşı Kaan Bozok girer. Bir özür gelişiyle öfkenin gözlerde duygusallığa dönüşmesi sahnesi...

Dizi, iki karakterle nasıl bir orta yol bulacak? Muhtemel, öğretim üyesi ‘savaşın gerçeğini’ öğrenecek. “Ben ne kadar yanlış düşünüyormuşum” diyecek. Senaryonun ‘biraz barış çıtlatalım’ durumu olur mu? Sanmıyorum. Doçent Aslı, bu arada yazdığı ‘Sivil Günceler’ kitabının imza gününde. Öğrencilerden biri; “Hocam kitap sıkı olmuş” diyor. ‘Çok okunanlar’ listesiyle karıştırılmış diye düşündüm. En azından böyle bir kitabın imza gününe gelenlerin görüşlerinin ve hitap şekillerinin nasıl olabileceği konusunda bir nebze özen gösterilseydi. Kitabı alan öğrenci “Sıkı olmuş kitap hocam” demez!