Fidanlar Gezi'den yayılacak

Gezi Parkı'nda tohum takası yapılacak. Etkinlikte fidanların nasıl bitkiye dönüştüğü anlatılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bombalara Karşı Sofralar Platformu (Food Not Bombs) bu Pazar Taksim Gezi Parkı’nda Tohum Takası ve Şehirde Ekim-Dikim Atölyesi düzenliyor. Pazar günü 14:00 ila 19:00 arasında gerçekleşmesi planlanan atölye katılımcıları tohum ve fidelerini paylaşırken bunların nasıl koşullarda dönüşüp olgun bitkiler olacağını da öğrenme imkanı bulacak.

Bombalara Karşı Sofralar İstanbul, açıklaması şu şekilde:

Uzun ve zorlu bir kışın ardından toprağın yeşiller açacağı bir bahar gelmekte. Baharın gelişi çiçekleri ve kuşları getireceği gibi bizleri de topraktan çıkaracak. Bu vasıtayla, hazır tohum ve fidelerimizi ekme-dikme vakti gelmişken, bu pazar günü tohum ve fidelerimizi paylaşıyor ve bunların nasıl koşullarda dönüşüp olgun bitkiler olacağını öğreniyor olacağız.

Devletler ve kapitalizm, GDO “bilim”i ile, atalık tohumu yasaklayan yasalarıyla, on bin yılı aşkın dünyanın dört bir yanında üretim yapmış ve yapmakta olan çiftçileri birer uluslararası suç örgütü üyesi ilan ederken, direnişi Dakota’da, Hambach’ta, Chipko’da ve Gezi’de hep beraber örüyoruz. Ormanları, okyanusları, parkları savunduğumuz gibi sofralarımızı da savunuyoruz.

Balkonlarımızda, pencere kenarlarında, bahçelerimizde, bulabildiğimiz her bir toprak parçasında tohumları ve fideleri nasıl ekip-dikip bakımını sağlayabileceğimizi konuşup, elimizdeki tohum ve fideleri paylaşacağız. Bir yandan da üç seneyi aşkın bir süredir yaptığımız gibi sistemin israfından kurtardığımız yiyeceklerle kurduğumuz sofrayla hep beraber karnımızı doyuracağız.

Program

13.00-14.00: Yiyecek toplama

14.00-16.00: Hazırlama ve pişirme (infiAl, Turan Cd. No:36/A, Tarlabaşı)

16.00-19.00: Yemek paylaşımı, takas ve atölyeler (Gezi Parkı)

19.00-20.00: Temizlik