En eski kaya resimleri keşfedildi

İran'da 10 bin yıllık kaya resimleri bulundu. Resimleri bulan Profesör 50 bin antik resim ve gravür keşfettiğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İranlı bir arkeolog, dünyanın en eski kaya resimleri olduğuna inandığı bazı çizimler keşfetti. Sadece birkaç kişi tarafından görülen işaretler ve çizimler, Dr. Mohammed Naserifard tarafından, Batı İran’ın Khomeyn kasabasının dışında bir kaya oluşumunda keşfedildi. Profesör bir yamacın tepesinde bulunan bu çizimlerin en az on bin yıllık olabileceğine inanıyor. Ancak ABD’nin İranlı bilim insanları üzerindeki yaptırımları, kesin verilere ve analiz araçlarına erişmeyi zorlaştırdı.

Aktuelarkeoloji'de yer alan habere göre, Dr. Naserifard 2002’den bu yana yaptığı yolculuklarda, 50 bin antik resim ve gravür keşfettiğini iddia etti. 2008 yılında Hollandalı arkeologlar Dr. Naserifard ile birlikte bölgeyi ziyaret ettiler ve bir çizim kümesinin 40 bin yaşın üzerinde olabileceğini söylediler. En çarpıcı olanlardan bir tanesi, uzun kıvrık boynuzlarla tamamlanmış 4 bin yıllık bir dağ keçisi gravürüydü. Aynı yerde daha fazla benzer işaretler olduğu da düşünülmektedir.

Dr. Naserifard yaptığı keşifleri, insanların Ortadoğu’yu terk etmeden önce ortak bir sanat geleneği geliştirmeye başlamış olabileceğine dair artan kanıtları desteklediğini söyledi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz

Etiketler İran antika resim kaya