'Her şey Nuriye'yi göstermemek için'

Açlık grevinde 202 günü geride bırakan akademisyen Nuriye Gülmen talebi dışında Numune Hastanesine nakledilerek yoğun bakıma alındı. Yüksel Caddesi'nde Gülmen ile eylemlere katılan Acun Karadağ, "Nuriye'yi gizliyorlar. Zorla müdahale etme niyetleri var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' talebiyle başlayan ve açlık grevi ile devam eden eğitimcilerin eylemi 202 günü geride bıraktı.  Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki hastanede tutulan Nuriye Gülmen gece saatlerinde isteği dışında Ankara Numune Hastanesine sevk edilerek yoğun bakıma alındı.

Gülmen'in refakatçi olarak yanında duran kardeşi Beyza Gülmen yoğun bakım ünitesine alınmadı. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın ikinci kez hakim karşısına çıkacağı 28 Eylül'den önce yapılan bu sevk işlemi tartışmaları beraberinde getirdi. Gülmen'e zorla müdahale edileceği iddialarının ardından Yüksel Caddesi'nde eğitimciler ile birlikte eylem yapan Acun Karadağ hastane önünde beklemeye başladı.

'NURİYE'Yİ GİZLİYORLAR'

Polisin Numune Hastanesi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığını aktaran Acun Karadağ şimdilik herhangi bir müdahale ile karşılaşmadıklarını söyledi. Beyza Gülmen'in refakatçi olma talebini savcılığa giderek tekrarladığını şimdilik sonuç alınamadığını söyleyen Karadağ şöyle devam etti: "Nuriye'yi insanlara göstermemek için yapıyorlar. Nuriye'yi gizliyorlar. Zorla müdahale etme niyetleri var. İşini geri vermek yerine işkence ile tutmaya çalışıyorlar. Fotoğraf çekilmemesi için adliyeye getirilmemesi gayesindeler. Her şey Nuriye'yi göstermemek üzerine kurulu."