AK Parti Milletvekili Yüksel hayatını kaybetti

Meclis'teki odasında kalp krizi geçiren AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Meclis'teki makam odasında rahatsızlandı. Meclis doktorunu giden Yüksel'in kalp krizi geçirdiği belirlendi.

Meclis ambulansıyla en yakın Güven Hastanesi'ne sevk edilen Yüksel burada yapılan  müdahalelere rağmen Yüksel kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yüksel'in vefat haberinin ardından Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve AK Parti milletvekilleri hastaneye gitti.

Hastane çıkışında açıklama yapan Başbakan Yıldırım,"Çok değerli bir milletvekilimiz. Uzun yıllar doğduğu Birecik'te belediye başkanlığı yaptı. Hemşehrilerinin gönlüne taht kurmuş çok değerli bir insandı. AK Parti grubu olarak milletvekilimizin vefatından dolayı üzüntümüz büyük. Yarın 11.00'de TBMM'de resmi tören düzenlenecek, ardından ikindi namazını müteakip doğduğu Bilecik'te toprağa verilecek" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da "Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Allah gani gani rahmet eylesin. Örnek bir şahsiyetti. Fevkalade bir kişilikti. Yıllarca belediye başkanlığı yaptı. Çok çalışkan, gayretli, örnek bir şahsiyetti. Ahirete yolcu ettik. Bizler iki dünyalıyız. Fani bir alemdeyiz, bir de beka alemi var. Müslümanlar cennette buluşacak inşallah. Ailesine sabırlar diliyorum" diye konuştu. (ANKARA/DHA)

Abdülkadir Yüksel kimdir?Abdülkadir Yüksel kimdir?