Abdülkadir Yüksel kimdir?

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel, uzun yıllar DYP ve DP'de siyaset yaptı. Yüksel, 2010 Anayasa referandumu sırasında AK Parti'ye katılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis'teki odasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden, Abdülkadir Yüksel, 2010 yılındaki Anayasa referandumu sırasında 'evet' oyu kullanacağını açıklayarak o dönem üye olduğu Demokrat Parti'den (DP) istifa edip AK Parti'ye katılmıştı. Yüksel, daha önce DP'nin yanı sıra Doğru Yol Partisi'nde de siyaset yapmıştı.

AK Parti'nin resmi internet sitesinde Yüksel'in şu biyografisi yer alıyor: "1962 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu.  Babası Müslüm YÜKSEL, Suruç ilçesi eşrafından İstiklal madalyalı Galip Beyzade Müslüm Bey’in oğludur. Müslüm YÜKSEL Demokrat Parti ve sonrasında Adalet Partisi’nde siyaset yapmış, önce bir dönem Şanlıurfa ili Suruç ilçesi belediye başkanlığı, daha sonra bir dönem Birecik ilçesi belediye başkanlığı yapmıştır.

DYP'DEN BİRECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA SEÇİLDİ

Abdülkadir Yüksel, ilk, orta ve lise öğrenimini Birecik’te tamamlamıştır. Ankara Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur. 1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden (DYP) aday olan Abdülkadir Yüksel yüzde 52'lik bir oy oranı ile Birecik belediye başkanı seçilmiştir. 5 yıl bu görevi sürdürdükten sonra 5 yıl başkanlığa ara vermiştir. 1999-2004 yılları arasında Doğru Yol Partisi (DYP) Birecik İlçe Başkanlığı yapmıştır. 2004 yerel seçimlerinde yeniden aday olan Abdülkadir Yüksel yüzde 45 oy alarak ikinci kez belediye başkanlığına seçilmiştir. 2004 yerel seçimlerinde almış olduğu yüzde 45 oranındaki oy Doğru Yol Partisi'nin yerel seçimlerde Türkiye'de ulaştığı en yüksek oy oranıdır.

AK Parti Milletvekili Yüksel hayatını kaybettiAK Parti Milletvekili Yüksel hayatını kaybetti

12 Eylül 2010 tarihli anayasa referandumunda Evet oyu kullanacağını ilan edip o dönem üyesi olduğu Demokrat Parti (DP)’den istifa etmiş ve AK Parti saflarında siyasi mücadelesini sürdürmeye başlamıştır."

2016'DA TRAFİK KAZASI GEÇİRDİ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel, 12 Ağustos 2016 tarihinde trafik kazası geçirmişti. Kazada, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki taziye ziyaretine giden milletvekili Yüksel'in yanı sıra şoförü Mustafa Kurt, araçta bulunan Orhan Kılıç ve İsmet Karaduman ile kamyonet sürücüsü Mustafa Kemal Çolak yaralandı. (HABER MERKEZİ)