Suriyeli anne-kız son yolculuğuna uğurlandı

Evlerinde ölü bulunan Suriyeli aktivist Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat defnedildi. Cenazeye katılan yakınları adalet istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üsküdar’daki evlerinde öldürülen Suriyeli aktivisti Orouba Barakat ile 22 yaşındaki gazeteci kızı Halla Barakat için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Anne-kızın cenazesine çok sayıda muhalifi katıldı.

Orouba Barakat'ın kız kardeşi Shaza Barakat, cinayetten Suriye rejimini sorumlu tuttu.

Fadima Hüseyin yakın arkadaşı Orouba Barakat’ı uğurlayanlar arasındaydı. Halla Barakat’ın ABD vatandaşı olduğunu söyleyen Fadima Hüseyin "Sesi çok büyüktü. Bir ordudan güçlüydü" dedi. Katillerin bulunması konusunda Türk makamlarından ümitli olduklarını söyleyen Hüseyin, " Bu cinayet cezasız kalmayacak. Kardeşim idam hükmünü getirin ya. Bunları öldürenleri evinin önünde asın" diye konuştu.

Hüseyin, Orouba Barakat’ın bir diğer kardeşinin ABD’de nefret cinayetine kurban gittiğini, yeğeninin de Mavi Marmara’da İsrail askerleri tarafından katledildiğini açıkladı.

Orouba Barakat’ın bir diğer arkadaşı İmam Bedir de cenaze başında konuştu. Cinayeti işleyenin rejim olduğunu dile getiren Bedir, sigarayı bırakmasını istediğinde kendisine "Zaten öleceğim, sıkıntı çok" dediğini söyledi. (DHA)