Gülmen ve Özakça mahkemeye getirilmiyor

Açlık grevinde 190'ıncı günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça bugün yapılacak duruşmaya getirilmiyor. Gerekçe ise Ankara Jandarma Komutanlığı'nın 'yeterli personel yok' yazısı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 'İşimi geri istiyorum' talebiyle açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça bugün Ankara Adliyesinde görülecek duruşmaya getirilmeyecek.

Ankara Jandarma Komutanlığı'nın mahkemeye gönderdiği yazıda, 'personel yetersizliği ve provokasyon ihtimali' neden gösterildi.

Jandarmanın yazısında hem iki eğitimcinin kaçma şüphelerinin olduğu öne sürüldü hem de sağlık durumlarının mahkemeye getirilmeye uygun olmadığı belirtildi.

'HAZIR EDİLMELERİNE ENGEL YOKTU'

Gülmen ve Özakça'nın avukatlarının gözaltına alınmasının ardından davayı takip eden Çağdaş Hukukçular Derneği Ankara Şube Başkanı Murat Yılmaz "Bugün 13.30'da başlayacak duruşmada hazır edilmelerine engel yoktu" dedi.

Gülmen ve Özakça'nın hafta boyunca duruşmada hazır bulunma isteğinin olduğunu belirten Yılmaz, "mahkeme heyetinin duruşmayı Sincan Cezaevi Kampüsü içerisindeki duruşma salonlarına alacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

BARIŞ YARKADAŞ TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından iki eğitimcinin mahkemeye getirilmemesine tepki gösterdi. Mahkeme heyetine seslenen Yarkadaş, "Duruşmayı cezaevinde yapmak gibi hukuk dışı yöntem arayışına girmeyin! Bu duruşma cezaevinde değil; halkın gözlerinin önünde gerçekleşmelidir. Jandarmanın Nuriye ile Semih'i salona getirmesini sağlayın ve adil bir karar verin!" dedi.

Duruşmayı CHP ve HDP milletvekilleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu takip edecek.