Gülsüm Elvan: Bacaklarımı kırsalar da vazgeçmeyeceğim

Gezi eylemlerinde oğlu Berkin Elvan'ı kaybeden Gülsüm Elvan, "Beni gözaltına alsalar da kollarımı bacaklarımı kırsalar da yine adalet arayacağım, vazgeçmeyeceğim" diyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Kurultayı'nın son gününde, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı moderatörlüğünde "Devam Eden Davalar" çalıştayı yapıldı.

Çalıştaya Gezi eylemlerinde oğlu Berkin Elvan'ı kaybeden Gülsüm Elvan ve Sami Elvan, Roboski aileleri adına Veli Encü, Suruç'ta annesini kaybeden Yasemin Boyraz, Gezi eylemlerinde öldürülen Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, Sivas davası adına Nilgün Karababa, İstanbul Küçük Armutlu'da öldürülen Yılmaz Öztürk'ün babası Hüseyin Öztürk, Hasan Ocak'ın kardeşi Masibe Ocak, gazeteci Ahmet Şık'ın kardeşi Bülent Şık ve avukatlar katıldı.

Aileler, çalıştay öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Kılıçdaroğlu, ailelerin Adalet Kurultayı'na onur kattıklarını belirterek adalet mücadelelerinde ailelerin yalnız olmadığını sonuna kadar ailelerin yanlarında olduklarını söyledi.

elvan-iç1

'BACAKLARIMI KIRSALAR DA VAZGEÇMEYECEĞİM'

Çalıştay öncesi Duvar'a konuşan Gülsüm Elvan, "Nuriye-Semih yaşasın" eyleminde kırılan ve henüz iyileşmeyen kolunu göstererek, "Adalet istedim bu hale geldim ama adaletin peşini bırakmayacağım. Nerede haksızlık, hukuksuzluk varsa ben oradayım, orada olacağım. Beni gözaltına alsalar da kollarımı bacaklarımı kırsalar da yine adalet arayacağım, vazgeçmeyeceğim" dedi.

'MÜCADELEMİZ İNSANLIK ADINA'

Eşiyle birlikte çalıştaya katılan baba Sami Elvan ise şunları söyledi:

"Biz kendi adımıza bir şey talep etmiyoruz. Bizim mücadelemiz tüm insanlık adına. Kendi adımıza tabii yüreğimiz rahatlamayacak ama burada bir kazanım elde edersek çocuklarımız geleceğimiz adına bir kazanım elde etmiş olacağız. Biz de buna bir katkıda bulunabilirsek bizim için onur verici bir şey olacak. Nerede hukuksuzluk, adaletsizlik varsa kalın çizgiyle altını çiziyoruz. Hak, hukuk arayanların yanında olacağız. Semih ve Nuriye’nin yanında olacağız. Eşim destek için gitti kolunu kırdılar ama hiç önemli değil. Biz o acıyı zaten çekiyoruz kolumuz kırılsa ne olur ki. Ama onlar utanacak biz kazanacağız."

elvan-iç2

'TÜRKİYE'DE YAŞANAN ACILARIN ÖZETİ'

Çalıştay'ın moderatörlüğünü yapan Yarayıcı, "aileler konuştu biz dinledik. Eleştirileri de oldu, önerileri de. Hepsini not ettik, rapor haline getireceğiz. Onların acısı Türkiye'de yaşanan acıların bir özeti. Bu adalet arayışının her zaman yanında olacağız" dedi.