Kanser hastası hükümlünün ailesi açlık grevine başladı

Kanser hastası hükümlü Ahmet Bayar'ın sağlık durumu kötüleşti. Babasının görüşte ailesini tanıyamadığını söyleyen kızı Selma Bayar, "Bu şartlarda babam cezaevinde kalamaz. Ben de burada oturma eylemi başlatıyorum. Açlık grevine giriyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan kanser hastası hükümlü Ahmet Bayar'ın sağlık durumu kötüleşti. Bayar'ın ailesi cezaevi önünnde açılk grevi ve oturma eylemi başlattı.

Dihaber'in haberine göre, Diyarbakır’da 15 Şubat 2011’de düzenlenen eyleme katılan Ahmet Bayar'a, “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla hapis cezası verildi.

Cezası onanınca cezaevine konulan akciğer kanseri Ahmet Bayar’ın sağlık durumu ciddileşti. Görüş için Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’ne giden ailesi, Bayar’ın tekerlekli sandalye ile görüş kabinine getirildiğini, konuşamadığını ve kendilerini tanıyamadığını aktardı. Bayar’ın tahliye edilmesini isteyen ailesi, yaşananları protesto etmek için cezaevi önünde açlık grevine başladı.

'SON GÜNLERİNİ EVİNDE GEÇİRSİN'

Kardeşinin tekerlekli sandalyeyle görüş kabinine getirildiğini anlatan Meliha Baykara, telefonla da konuşamadıklarını, son 5 gün ise hiçbir şey yiyemediği bilgisini aldıklarını belirtti.

Baykara, “Kardeşimin günleri sayılıdır. Görüşte 2 kardeşi eşi ve kızı vardı. Hiç konuşamadık onunla. Hiçbirimizi tanıyamadı. Ölü yatağından getirmişlerdi. Onun bırakılmasını istiyoruz. Kardeşimizi alıp eve götürmek istiyoruz. Son günlerini bari evde geçirsin istiyoruz” diye konuştu.

'BABAM ŞUURUNU YİTİRMİŞ'

Babasının 31 Mart’tan bu yana tutuklu olduğunu, 2 yıldır kanser tedavisi gördüğünü aktaran kızı Selma Bayar ise, babasının tutuklandığı gün ışın tedavisi için randevularının olduğunu, ancak evden alıp, tutukladıklarını dile getirdi. Bayar, şunları söyledi:

“Cezaevi şartlarında babam şuurunu yitirmiş. Hiçbir şekilde ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Cezaevindeki arkadaşlar kişisel ihtiyaçlarını karşılıyor. Yemek ve içmekten kesilmiş. 5 aydır tutuklu olmasına rağmen daha yeni tedaviye başlanmış. O da çok geç kalınmış bir tedavidir. Bizleri tanımıyor. Ağrılarından dolayı duramıyor. Düşünün bir baba kızını, eşini tanımayacak kadar kötü ama hala cezaevindedir. Tekerlekli sandalyeyle görüşe geldi ama konuşamadı bile.”

'ADLİ TIP 'CEZAEVİNDE KALAMAZ' RAPORU VERDİ'

Adli Tıp Kurumu'nun babası için "cezaevinde kalamaz" raporu verdiğini kaydeden Selma Bayar, “Babamın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu şartlarda babam cezaevinde kalamaz. Ben de burada oturma eylemi başlatıyorum. Açlık grevine giriyorum. Herkesin de bu eylemimize destek vermesini bekliyorum. Babam bırakılana kadar da bu eylemden vazgeçmeyeceğim” diye konuştu.

Ailenin cezaevi önündeki bekleyişi sürüyor.