Üniversite arazisine otel dikilecek

Marmara Üniversitesi'nin arazisi 'konut ve ticaret' alanı ilan edildi. Askıya çıkarılan kararla birlikte araziye 'otel ve AVM' yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marmara Üniversitesi'nin Küçükçekmece'deki arazisi Çevre Düzeni Planı'ndaki değişiklik ile konut ve ticaret alanı ilan edildi. Böylece üniversite arazisine konut ve alışveriş merkezi dikilmesinin önü açılmış oldu.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, araziye dair çevre düzeni planı, 17 Ağustos'ta askıya çıkarıldı. Değişiklik ile bölgedeki 1 milyon metrekarelik arazinin imar durumu konut ve ticaret olarak değişti.

Söz konusu arazi daha önce dağınık durumdaki kampüsleri bir araya toparlamak üzere Marmara Üniversitesi'ne tahsis edilmişti. Ancak TOKİ, Maliye Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Marmara Üniversitesi arasında 11.04.2016 tarihinde imzalanan protokol ile üniversite alanı TOKİ'nin tasarrufuna geçti. Marmara Üniversitesi'ne de Maltepe'de bulunan Orgeneral Kenan Evren Kışlası'nın arazisi tahsis edildi. Çevre Bakanlığı da “Üniversitenin eğitim tesis binalarının yapımına kaynak sağlamak” amacıyla arsa üretim alanı ilan edilen dev arazinin imar durumunu değiştirdi.