Bakan Eroğlu, Tunceli'de: Cumhurbaşkanımız bile 'ormanlar yanıyor' dedi

Bakan Eroğlu, Kaliforniya'daki orman yangınının görüntülerinin Tunceli'ye aitmiş gibi paylaşıldığını öne sürerek tepki gösterdi: "Orada arkadaşlarımız yangına karşı cansiperane göğsünü siper ediyor, siz burada Kaliforniya yangınını bir görüntü olarak gösteriyorsunuz. Dün akşam Cumhurbaşkanımız bile 'ormanlar yanıyor' dedi."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunceli'de temaslarda bulundu. Valiliği ziyaret eden Eroğlu, Tunceli'deki operasyonlar sırasında çıkan ve müdahale edilmediği için günlerdir süren orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

'KALİFORNİYA'DAKİ YANGIN ALINMIŞ BURAYA MONTE EDİLMİŞ'

Yangınlarıyla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki gösteren Erğolu, yagına hemen müdehale edildiğini ileri sürdü. Eroğlu, şöyle dedi: "Orman yangınlarına burada müdahale edildi. Ben de bakınca şaşırdım. Sanki Kaliforniya'daki yangın alınmış, buraya monte edilmiş. Olmaz, bu doğru bir şey değil, yalan. Sadece örtü yangınıydı ve hemen müdahale edildi. Ve sadece bakın Gökçek Köyü'ndeki yangın 8.5 hektarlık bir yangın. İzmir'de bizim geçen 700 hektar alan yandı. Kontrol edemiyorsun, rüzgar oluyor. Burada da araçlar, gereçler herkes müdahale etmiş. Ve sadece örtü yangını idi, meşeler ayakta."

Dersim'de 18 bölgede yangın devam ediyor!Dersim'de 18 bölgede yangın devam ediyor!

'SİZ KALİFORNİYA YANGININI GÖSTERİRSENİZ'

Yanan bölgelerden çekilen fotoğrafları da gösteren Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Görüyorsunuz, ağaçlar dimdik ayakta değil mi? Yani Kaliforniya yangınıyla alakası yok. Kaliforniya'da ne kadar alan yandı biliyor musunuz? 500 bin hektar. Burada yanan 8 buçuk hektar. Geyik falan yoktu. Yanan bir şey yok. Küçük bir alan. Biraz insaf sahibi olmak lazım. Orada arkadaşlarımız yangına karşı cansiperane göğsünü siper ediyor, siz burada Kaliforniya yangınını bir görüntü olarak gösteriyorsunuz. Bu etik değil, doğru değil. Dün akşam Cumhurbaşkanımız bile 'ormanlar yanıyor' dedi. Siz Kaliforniya yangını gösterirseniz. Ormanlar 80 milyonun ortak malıdır, Türkiye'nin akciğerleridir. Orman, su olmazsa Türkiye çöl olur. Bu yüzden hep birlikte ormanımızı ve suyumuzu koruyacağız. Orman varlığımız son 14 yılda 1.5 milyon hektar, yani 15 milyon dekar artmış durumda."

Eroğlu, PKK'lilerin Hozat ilçesinde yangın söndürmeye giden bir arazözü yaktığını da söyledi. (TUNCELİ/DHA)