'Yerleştirmeleri Cumhurbaşkanlığı yapacak!'

Yerleştirme sonuçlarında hata yaptığını açıklayan ÖSYM'ye sosyal medyada tepki yağdı. "Bunlar mıydı bizi 15 dakika ile sınava almayan" diyen kullanıcılar istifa çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - ÖSYM'nin üniversite yerleştirme sınavında 'puan hesaplama hatası' yaptığını açıklamasının ardından birçok öğrenci ve veli sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarında kısa sürede gündem olan açıklamanın ardından kullanıcılar ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir'in istifasını istedi.

Hatanın açıklanmasının ardından sonuçlarını yeniden kontrol eden öğrenciler yaşadıkları korkuyu aktardı. Bir kullanıcı, "Bunlar mıydı bizi 15 dakika kuralı diye sınava almayan kurum? Gelecek bu ÖSYM, özür dilemekle olmuyor" sözleriyle yapılan hatayı eleştirdi.

Bir başka kullanıcı ise ÖSYM'nin 'Emeğiniz emanetimizdir' sloganına atıf yaparak "Emeğiniz emanetimizdir değil mi" diye sordu.

'ÖSYM ÇARŞAFA DOLANDI'

Gazeteci Abbas Güçlü, "ÖSYM yine çarşafa dolandı. Binlerce aday kazanmışken kazanamadı,binlercesi de açıkta kalmışken kazanır duruma geldi! Bravo ÖSYM!!!" mesajını paylaştı. Bir başka mesajda ise, "ÖSYM bu işi yapamıyor bundan sonra yerleştirmeleri Cumhurbaşkanlığı yapacak' derlerse şaşırmayın. Rektörlük seçiminde olduğu gibi." denildi.

Yapılan hataya dair getirilen bazı eleştiriler şu şekilde:

- Sınava 1 dakika geç kaldı diye hüngür hüngür ağlat ama sonra kendin hesap hatası yap! ÖSYM binlerce genci mağdur etti.

- ÖSYM saç baş yolduruyor.1949 adaya pardon açıktasın, 1628 adaya müjde kazanmışsın, 1110 adaya ise pardon bölümün değişti diyor. Kepazelik!

- Hata falan yok. ÖSYM İmam Hatiplileri üniversiteye yerleştirmeye çalışıyor.

- Bu basit bir hata değil. Kuru bir özür hangi yıkılan hayali onarıp o genci geleceğe, faydalı olmaya hazırlanmaya inandırabilir?