Açlık grevinin 150. gününde açıklamaya izin yok

Açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Yüksel Caddesi'nde yapılmak istenen açıklamaya polis izin vermedi. Konur Sokak boyunca itilerek alandan uzaklaştırılan Özakça'nın annesi Sultan Özakça eğitimcilere yapılacak zorla müdahalenin ölüm getireceğini belirterek "Zorla müdahalenin ne olduğunu bilmeyenler öğrensin'' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum' talebiyle eylem yapan ve ardından açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça eylemlerinde 150 günü geride bıraktı. Özakça'nın annesi Sultan Özakça'nın da katıldığı öğlen açıklamasına polis izin vermedi. Gülmen ve Özakça'nın isminin yazılı olduğu pankart yırtan kolluk kuvvetleri eylemcileri Konur Sokak boyunca iterek alandan uzaklaştırdı.

'ZORLA MÜDAHALE ÖLÜMLERE YOL AÇIYOR'

Polisin eylemcileri İnsan Hakları Anıtı önünden uzaklaştırmasının ardından Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça açıklama yaptı. Nuriye ve Semih'i yaşatmamıza engel olamayacaklar diyen Sultan Özakça saat 18.00'da yapılacak açıklamaya katılma çağrısı yaptı.

s3 Polis, Gülmen ve Özakça'nın isminin yazılı olduğu pankartı eylemcilerin elinden alarak parçaladı.

Gülmen ve Özakça'ya açlık grevini sonlandırmaları için zorla müdahale edilmek istendiğini belirten Özakça "Zorla müdahalenin ne olduğunu bilmeyenler öğrensin" diyerek şöyle devam etti: "Zorla müdahale sakat bırakıyor ve ölümlere yol açıyor. Bizim çocuklarımıza zorla müdahale etmek için uğraşıyorlar. Bizim görmemizi engelliyorlar. Onları işlerine geri döndürene kadar, serbest bırakılana kadar mücadelemize İnsan Hakları Anıtı önünde devam edeceğiz."