Ankara Büyükşehir'e Anıtkabir itirazı

Anıtkabir çevresinde konut yapılacağı iddiaları üzerine bir grup Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz dilekçesi verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla onaylanan ve 7 Temmuz'da askıya çıkan Anıtkabir koruma amaçlı imar plan değişikliğinin ardından tartışmalar devam ediyor. Hükumet ve belediyenin 'Anıtkabir alanında değişiklik yapılmayacak' açıklamalarının ardından Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir'in '2023 Nazım İmar Planı'nı yayınladı. Plan'a göre, Anıtkabir alanı içerisindeki 100 bin metrekare, konut alanı olarak görülüyor.

Mimarlar Odası'nın çağrısıyla bir araya gelen bir grup yurttaş Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne giderek itiraz dilekçesi verdi. Plan değişikliği kararından vazgeçilmesi talebinde bulunan grup, tüm yurttaşlara da, 7 Ağustos 2017 tarihine kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ile BİMER üzerinden itiraz edebilecekleri çağrısında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe vermek için giden yaklaşık yüz kişi için belediye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kolluk kuvvetlerinin "Üçlü gruplar halinde dilekçeler teslim edilebilir" uyarılarının ardından eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu dilekçeleri toplayarak teslim etti.

İtiraz dilekçeleri verilmeden önce Demokratik Kitle Örgütleri Sekreteri Mahmut Aslan kısa bir açıklama yaptı. Aslan, "Anıtkabir bu ulusun kurucusunun kabridir. Buraya dokunulmasını istemiyoruz. Buraya dokunmak cumhuriyete ve bizim özgür yaşamımıza dokunmak demek. Biz hepimiz Atatürk ile hesaplaşılmasına karşıyız" dedi.

'Anıtkabir 2023' planında konut var'Anıtkabir 2023' planında konut var