Sinan Kurtoğlu'nun cenazesi Türkiye'ye getirildi

Yunanistan’ın Kos Adası’nda tatil yaparken meydana gelen depremde hayatını yitiren Sinan Kurtoğlu’nun cenazesi, Türkiye'ye getirildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege Denizi’nde geçen 21 Temmuz’da meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depreme tatil için gittiği Yunanistan’ın Kos Adası’nda yakalanan 39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu’nun cenazesi Türkiye'ye getirildi.

Sinan Kurtoğlu’nun babası 65 yaşındaki Ali Kurtoğlu ve annesi Simin Kurtoğlu ile yakınları dün feribotla Bodrum'dan Kos Adası'na geçmişti. Ancak aile otopsi işlemleri tamamlanmadığı için cenazayi alamadan akşam saatlerinde Bodrum'a dönmüştü.

Kurtoğlu’nun ailesi bu sabah tekrar  feribotla ile adaya gitti. Aile cenazeyi saat 9.30 civarında teslim alarak feribotla Türkiye'ye döndü. Feribota yolculuk esnasında Sahil Güvenlik botu eşlik etti.

Kurtoğlu ailesi, Bodrum Limanı'da kendilerini bekleyen yakınlarıyla birlikte, cenazeyi feribottan alarak İzmir'e geçti.

ÇİPRAS'TAN TAZİYE MESAJI

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, depremde Kos Adası'nda yaşamını yitiren Sinan Kurtoğlu'nun ailesine taziye dileğinde bulundu. Çipras, Twitter hesabı üzerinden şu mesajı paylaştı: "Beklenmedik bir şekilde Kos depreminde yaşamını yitiren Sinan Kurtoğlu'nun ailesine sabırlar ve başsağlığı diliyorum. Böyle felaketlerde iki ülkenin birbirine uzatacağı yardım ve dostluk elinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Acılarımızı, sevinçlerimizi birlikte paylaşıyoruz. Kurtoğlu ailesinin acısına yürekten katılıyorum." (DHA/HABER MERKEZİ)